Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

24
november 2022
om 16:55

Gouden Boek voor het kinderboek 'De NEEhoorn'

Het kinderboek De NEEhoorn van Marc-Uwe Kling, en met illustraties van Astrid Henn, is bekroond met een Gouden Boek. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt op de Grote Vriendelijke Pakjesavond, de bekendmaking van de Grote Vriendelijke 100. Voor kinderboeken betekent dit dat er meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht.

De NEEhoorn is een boek van Marc-Uwe Klingsongwriter, succesvol auteur én cabaretier. Hij studeerde filosofie en drama aan de Freie Universität Berlin. De illustraties zijn van Astrid Henn, zij werkte eerder als artdirector voor reclamebureaus en als freelance ontwerper. Sinds enkele jaren werkt ze uitsluitend als illustrator. De vertaling komt van Jaap Robben, veelzijdig schrijver, dichter en theatermaker. Hij werd onder andere bekend met zijn veelgeprezen Birk.

De NEEhoorn 

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!  

Gouden Boek-oorkonde

De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche. Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant.Bron: CPNB


Reacties op: Gouden Boek voor het kinderboek 'De NEEhoorn'

Gerelateerd

Over