Advertentie

Hebban Newsroom

17
juni 2021
om 18:00

Gouden Boek voor 'Simpel' van Ottolenghi

Vandaag is Simpel van Yotam Ottolenghi bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in september 2018 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status. Yotam Ottolenghi werd verrast met de unieke Oorkonde tijdens een - hoe kan het ook anders in deze tijd - zoom-gesprek en kreeg de oorkonde symbolisch door Fontaine-uitgever Francis Wehkamp overhandigd.

Sinds 2012 worden Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht. Yotam Ottolenghi reageerde enthousiast:

'What an incredible achievement to have sold 200,000 copies of Simple in Holland. Such an honour.All I can say is: dank u wel.'

Simpel

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn zijn boek Simpel staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. Simpel bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept.

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is auteur en chef van de Ottolenghi Deli's en de restaurants NOPI en ROVI in Londen. Hij schrijft een wekelijkse column in het magazine van The Guardian en heeft 8 succesvolle kookboeken op zijn naam staan: Plenty en Plenty more, Ottolenghi: Het kookbookJeruzalemNopiSweetSimpel en Flavour dat hij samen met Ixta Belfrage schreef. Van Ottolenghi's boeken zijn in Nederland en België gezamenlijk al meer dan 850.000 exemplaren verkocht. Eind september 2021 zal zijn nieuwe boek Ottolenghi testkeuken: Shelf Love bij Fontaine verschijnen.

Bekijk de auteurspaginaBron: Persbericht


Reacties op: Gouden Boek voor 'Simpel' van Ottolenghi

Gerelateerd

Over

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is auteur en chef van de Ottolenghi Deli's en de restaurants NO...

Gesponsorde boeken