Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

07
juni 2024
om 22:47

Hebban in de Klas genomineerd voor innovatieprijs Renew The Book

9 reacties

Hebban in de Klas, de leesplezierbevorderingssite van Stichting CPNB en Stichting Lezen, staat op de longlist voor de Renew the Book Award 2024. Hebban in de Klas is ontwikkeld in samenwerking met docenten en maakt gebruik van de techniek achter de populaire lezerscommunity Hebban.nl. Het hart van het platform is de klassenchallenge, gebaseerd op de Hebban Reading Challenge. Inmiddels maken bijna 1.300 docenten Nederlands van meer dan 850 scholen in het voortgezet onderwijs gebruik van de site.

De jury was zeer te spreken over de kwaliteit en de diversiteit van de inzendingen. Dit resulteerde in een longlist van negen inzendingen die allemaal als potentiële kanshebbers worden gezien. Dit jaar wordt Renew the Book – Award uitgereikt aan de beste gerealiseerde vernieuwing van de afgelopen drie jaar binnen het boekenvak.

René Bego, founder Mo’Media en juryvoorzitter van Renew the Book Award 2024 over de inzendingen: “We zijn enorm blij met de inzendingen. De kwaliteit was dit jaar dan ook uitermate hoog en zeer divers. Niet alleen hebben we technologische vernieuwingen zoals AI en ChatGPT gezien, maar ook vernieuwende concepten op gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld.”

De jury maakt op 21 juni de uiteindelijke finalisten bekend. Waarna het publiek mee kan stemmen op de finalisten via de website www.renewthebook.com. Op 27 juni wordt in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam de winnaar bekendgemaakt.

De longlist Renew the Book 2024

(in willekeurige volgorde)

Better Times Stories : Een technologie waarmee je een fysiek boek tot luisterboek maakt, inclusief het op afstand zelf in kunnen spreken van het verhaal. Voor het eerst ingezet in het project Better Time Stories om gevluchte Oekraïense kinderen weer in contact te brengen met hun vaders, broers, opa's en ooms die achtergebleven zijn.

VPRO Club Lees : In de nieuwe online boekenclub Club Lees kunnen leesliefhebbers onder leiding van vier jonge, bekende clubleden iedere vijf weken gratis een boek lezen in de Club Lees-app.

AI-Boeken : Maven Publishing lanceert in samenwerking met Typetone een grote innovatie: AI-boeken. Dat zijn niet boeken die geschreven zijn door een AI, maar boeken die verrijkt zijn mét een AI. Daardoor kun je als lezer rechtstreeks met het boek chatten, en gelijk persoonlijke vragen stellen.

Zuurstof’ gepubliceerd op boomvrij papier : 'Zuurstof', geschreven door Jempi Moens - Founder van Fresh Forward, is door de samenwerking met Paper / on the Rocks gedrukt op boomvrij plantpapier (landbouwafvalpapier).

Hebban in de Klas : De kracht van lezersplatform 'Hebban' is omgebogen naar 'Hebban in de Klas'. Deze tool - bedacht door een docent in opleiding - helpt docenten om kinderen aan het lezen te krijgen.

Mijn Besties : De Besties luisterkaarten stimuleren de taalontwikkeling, verkorten de schermtijd en wakkeren de leesbehoefte van kinderen aan op speelse wijze. Het Bestie-karakter druk je uit de luisterkaart en zet je op de achterkant van je telefoon om het verhaal af te spelen.

Abel : Abel is een nieuwe uitgeverij / productiehuis die de nieuwe generatie gebalanceerde, advertentievrije, veilige en schermvrije media biedt: namelijk (interactieve) luisterverhalen, audioboeken, en (educatieve) audiospellen. De voordelen voor kinderen hiervan zijn o.a. een verbeterd inlevingsvermogen, taalontwikkeling en uitbreiding van vocabulaire en cognitieve vaardigheden. Ons doel is om met al onze podcasts en producties de luisteraars iets te leren over zichzelf, en over de wereld.

Chatbook : De chatboeken van Van Duuren Media zijn reguliere folio-uitgaven voorzien van een gratis chatbotfunctie die in de browser van een smartphone, tablet en desktopcomputer werkt; installatie van software of het doorlopen van een betaalmuur is niet nodig. Deze chatbot is getraind met de integrale kennis van het bijbehorende boek en wordt in de achtergrond aangestuurd door ChatGPT.

Audiyence White Label audiobook app Platform : Met het Audiyence platform kan je zonder grote investeringen je eigen digitale audioboekdienst realiseren, à la Kobo of Storytel.

Renew the Book is het innovatieprogramma van de Groep Algemene Uitgevers, de belangenorganisatie van de Nederlandse boekenuitgevers van literatuur, kinderboeken en non-fictie. De andere opzet van deze jubileumeditie van Renew the Book geeft vernieuwende initiatieven die al leven binnen de boekensector meer aandacht.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban in de Klas genomineerd voor innovatieprijs Renew The Book