Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

02
maart 2024
om 07:00

Hebban interviewt Steve Cavanagh (met winactie!)

De Ierse thrillerschrijver Steve Cavanagh was in Amsterdam om te signeren op de Huishoudbeurs. Hebban zocht de bedenker van de 'Eddie Flynn'-serie op en sprak hem over zijn laatstverschenen roman Moorddeal, de oneerlijkheid van het Amerikaanse rechtssysteem en andere vraagstukken waar hij zich zorgen over maakt. 

Verhalen verzinnen gaat de auteur goed af. Moorddeal, zijn laatstverschenen boek in Nederland, is zijn negende boek. De standalone gaat over twee vrouwen die elkaar beloven de moordenaars van hun dierbaren te vermoorden. Zo is er geen link tussen slachtoffer en verdachte, en zelf hebben ze een alibi: de perfecte misdaad.

'Moorddeal is mijn hommage aan Alfred Hitchcock en Patricia Highsmith. Ik hou van zijn films en van haar boeken. Zij schreef Vreemden in de trein en Hitchcock maakte er een filmbewerking van. Maar Highsmith schreef ook het non-fictieboek Hoe schrijf ik een spannend boek? en daarin vertelt ze dat ze niet blij was met dat eerste boek. Ze vond dat het te veel van het toeval afhing.' – Steve Cavanagh

Lees het volledige interview op Hebban en maak ook kans het boek te winnen, in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff geven we vijf exemplaren van Moorddeal weg.

Naar het volledige artikel

Bron: Hebban.nl


Reacties op: Hebban interviewt Steve Cavanagh (met winactie!)

Gerelateerd

Over

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) was tot de zomer van 2019 mensenrechtenadvocaat e...