Advertentie

Hebban Newsroom

25
april 2020
om 07:59

Hebban roept mei uit tot Mooiste Boeken Maand

2 reacties

Hebban roept mei uit tot Mooiste Boeken Maand en vraagt alle lezers een top 25 aan te maken van de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van deze top 25’s zal op donderdag 28 mei de nieuwe Hebban 1000, de duizend mooiste boeken aller tijden, bekend worden gemaakt als de ideale leesinspiratie voor #ikleesthuis.

Het is alweer de derde keer dat Hebban op zoek gaat naar de duizend mooiste boeken aller tijden. Vorig jaar moest Lord of the Rings haar toppositie in de Hebban 1000 afstaan aan publiekslieveling Ik ben Pelgrim van Terry Hayes. De debuutthriller van de Britse scenarioschrijver werd in 2014 al verkozen tot beste thriller van het jaar. J.K. Rowling prolongeerde haar tweede plek in de Hebban 1000 met Harry Potter en de Steen der Wijzen. De schrijfster staat met elf boeken in de lijst, inclusief drie thrillers die ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith.

De hoogste Nederlandse vermelding is al twee edities lang voor De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. Hij steeg vorig jaar zelfs een plek, van vier naar drie. De opvallendste nieuwe binnenkomer in de top 10 van 2019 was (natuurlijk) De zeven zussen van Lucinda Riley. Zij steeg maar liefst vierentwintig plaatsen naar plek 7. De Britse succesauteur van dit moment staat met 9 boeken in de lijst.

Lees alles over de Hebban 1000 van 2020 in het artikel.

Naar het volledige artikel

Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1982 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban roept mei uit tot Mooiste Boeken Maand

Gerelateerd