Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

28
maart 2023
om 14:39

'Help! Een verrassing!' is Prentenboek van het Jaar 2024

Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2024. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari 2024 en is tijdens de campagne voor maar € 5,75 verkrijgbaar in een unieke mini-editie.

'Toen ik gebeld werd met het nieuws was het heel letterlijk even: Help! Een verrassing! en kon ik het niet goed bevatten. Zelfs nu ben ik nog steeds verrast, maar ik voel me vooral héél erg vereerd dat mijn boek mag bijdragen aan de leesbevordering van kinderen. Dat vind ik nog het allermooist.' – Miriam Bos

De Nationale Voorleesdagen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) gestimuleerd die zelf nog niet kunnen lezen of net hebben leren lezen. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 24 januari tot en met 3 februari 2024. Op 24 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.

Prentenboek Top 10

'Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin anders en jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.' – Het comité over het Prentenboek van het Jaar 2024

Het Prentenboek van het Jaar werd gekozen door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en docenten. Daarnaast koos het comité negen andere prentenboeken, die voor ouders en verzorgers een geschikt handvat zijn om te gaan voorlezen met kinderen. Samen vormen deze boeken de Prentenboek Top 10:

– Aan zee – geschreven en geïllustreerd door Noëlle Smit
– Aron en Aardappel – geschreven door Josh Lacey en geïllustreerd door Momoko Abe
– Beer zoekt een beste vriend – geschreven en geïllustreerd door Petr Horáçek
– Fred en de (bijna mislukte) verjaardag – geschreven en geïllustreerd door Pépé Smit
– Het bos van muis – geschreven en geïllustreerd door Alice Melvin
– Het verlegen vogeltje – geschreven door Jan Paul Schutten en geïllustreerd door Liset Celie
– Ik mis Milo – geschreven door Pim Lammers en geïllustreerd door Sanne te Loo
– Pit – geschreven en geïllustreerd door Maggi Li
– 's Nachts, als jij slaapt – geschreven en geïllustreerd door Ingela P. Arrhenius

Help! Een verrassing!

Vrienden August en Suus verschillen heel wat van elkaar. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Als Suus aankondigt een verrassing voor August te hebben, gaat zijn fantasie met hem op de loop. Wat zal Suus voor August in petto hebben? Help! Een verrassing is fantasierijk verhaal in een kleurrijk bos, voor alle kinderen die graag worden verrast.

Over Miriam Bos

Miriam Bos (1981) is een Nederlandse illustrator die in 2022 debuteerde met haar eerste eigen prentenboek Help! Een verrassing! Met haar veelgevraagde artwork verschijnt ze (internationaal) in educatieve kinderboeken, spellen en puzzels. In juni verschijnt bij Lemniscaat haar tweede prentenboek Cadeautje!.

Naar de Nationale VoorleesdagenBron: CPNB


Reacties op: 'Help! Een verrassing!' is Prentenboek van het Jaar 2024

Gerelateerd

Over