Advertentie

Hebban Newsroom

09
maart 2020
om 09:00

Het Boekenweek dagoverzicht: dag 3

Het is Boekenweek! De week waarin literaire (non-)fictie centraal staat. Dit jaar is het thema Rebellen & Dwarsdenkers, met als boekenweekgeschenk Leon & Juliette van Annejet van der Zijl. Tijdens de Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart duurt, zijn er tal van activiteiten georganiseerd rondom het boek. In Newsroom geven we je een dagelijkse update van uitgelichte evenementen die je de volgende dag kunt bezoeken én van wat er op Hebban te doen valt.  

Evenementen op dinsdag 10 maart
In de Boekenweek staat er veel op de planning. Een kleine greep uit de activiteiten van deze dag: 

In boekhandel Van Rossum gaan we kijken naar rebellen in de voetbal en literatuur, samen met drie schrijvers van dwarse voetbalboeken: Arthur van den Boogaard (Het laatste seizoen), Frank Heinen (Buiten de lijnen) en Nachoem M. Wijnberg (Afscheidswedstrijd).  

Susan Smit geeft een lezing in bibliotheek Schoonhoven. En Bosch&deJong organiseert een speciale boekenweekeditie van Poetry Down South, met een open podium waarop het deze keer niet alleen in het teken van poëzie staat, maar van alle soorten fictie en literaire non-fictie. Dus als je nog schrijf- en voordraagambities hebt, sla je slag!               

Kijk voor meer evenementen in onze agenda.

Sneak previews
De uitgelichte sneak previews van vandaag zijn:
De laatste trein naar vrijheid van Meg Waite Clayton
Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong
Het meisje en de tractor van Manon Ossevoort

Boekenweekkanaal 
Bekijk het Boekenweekkanaal voor alles rondom de Boekenweek. Hier vind je meer informatie over het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay, sneak previews van de thematitels van deze Boekenweek, en je kunt meedoen aan de Leesclub rondom Leon & Juliette en aan de Boekenweek Challenge.       

De Boekenweek Challenge
Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseren we voor iedereen die kennis wil maken met de Hebban Reading Challenge een speciale instapchallenge. Maar ook als je al meedoet aan de reguliere Challenge kun je natuurlijk deelnemen!

In de Boekenweek Challenge lezen we dit jaar vier boeken (extra) op basis van de thema's van de Boekenweek. Elke maand selecteren we 5 titels die passen binnen een jaarthema van een Boekenweek uit het verleden. In totaal tippen we van Boekenweek tot Boekenweek 60 titels. Laat je inspireren door de maandelijkse tips en lees mee!

Ga direct naar de Boekenweek Challenge.

Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau bij deelnemende boekhandels. Voor welk boek ga jij deze week naar de winkel? Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweek dagoverzicht: dag 3

Gerelateerd