Advertentie

Hebban Newsroom

10
maart 2020
om 09:00

Het Boekenweek dagoverzicht: dag 4

Het is Boekenweek! De week waarin literaire (non-)fictie centraal staat. Dit jaar is het thema Rebellen & Dwarsdenkers, met als boekenweekgeschenk Leon & Juliette van Annejet van der Zijl. Tijdens de Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart duurt, zijn er tal van activiteiten georganiseerd rondom het boek. In Newsroom geven we je een dagelijkse update van uitgelichte evenementen die je de volgende dag kunt bezoeken én van wat er op Hebban te doen valt.  

Evenementen op woensdag 11 maart
In de Boekenweek staat er veel op de planning. Een kleine greep uit de activiteiten van deze dag: 

Misschien wel het grappigste evenement deze Boekenweek vindt plaats in Bibliotheek IJmond Noord: de Annie M.G. Schmidt sing along. De plek om met z’n allen de bekende liedjes mee te zingen. In Bibliocenter Weert een lezing van Herman Brusselmans. En Josephine Rombouts geeft een lezing in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, over haar ervaringen als housekeeper bij een adellijk gezin aan de Schotse Westkust, waar ze het boek Cliffrock Castle over schreef. 

In Oss kun je woensdag een literaire talkshow bezoeken met hoofdgasten Aafke Romeijn (Concept M) en Henk van Straten (o.a. Bidden en vallen). Beide rebelse schrijvers worden geïnterviewd en zullen voorlezen, Romeijn zal enkele liedjes spelen.                 

Kijk voor meer evenementen in onze agenda.

Sneak previews
De uitgelichte sneak previews van vandaag zijn:
Zwarte schuur van Oek de Jong
Buitenstaanders van John Schoorl
Zoals verwacht loopt alles anders van Berthold Gunster

Boekenweekkanaal 
Bekijk het Boekenweekkanaal voor alles rondom de Boekenweek. Hier vind je meer informatie over het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay, sneak previews van de thematitels van deze Boekenweek, en je kunt meedoen aan de Leesclub rondom Leon & Juliette en aan de Boekenweek Challenge.       

De Boekenweek Challenge
Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseren we voor iedereen die kennis wil maken met de Hebban Reading Challenge een speciale instapchallenge. Maar ook als je al meedoet aan de reguliere Challenge kun je natuurlijk deelnemen!

In de Boekenweek Challenge lezen we dit jaar vier boeken (extra) op basis van de thema's van de Boekenweek. Elke maand selecteren we 5 titels die passen binnen een jaarthema van een Boekenweek uit het verleden. In totaal tippen we van Boekenweek tot Boekenweek 60 titels. Laat je inspireren door de maandelijkse tips en lees mee!

Ga direct naar de Boekenweek Challenge.

Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau bij deelnemende boekhandels. Voor welk boek ga jij deze week naar de winkel? Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweek dagoverzicht: dag 4

Gerelateerd