Advertentie

Hebban Newsroom

11
maart 2020
om 09:00

Het Boekenweek dagoverzicht: dag 5

Het is Boekenweek! De week waarin literaire (non-)fictie centraal staat. Dit jaar is het thema Rebellen & Dwarsdenkers, met als boekenweekgeschenk Leon & Juliette van Annejet van der Zijl. Tijdens de Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart duurt, zijn er tal van activiteiten georganiseerd rondom het boek. In Newsroom geven we je een dagelijkse update van uitgelichte evenementen die je de volgende dag kunt bezoeken én van wat er op Hebban te doen valt.  

Evenementen op donderdag 12 maart
In de Boekenweek staat er veel op de planning. Een kleine greep uit de activiteiten van deze dag: 

Vooral veel lezingen en interviews op donderdag. Maxim Februari, bijvoorbeeld, geeft een lezing in Joure. Ellie Lust over haar boek Mijn jaren bij de politie in Culemborg. Oek de Jong komt naar Roosendaal om te praten over zijn laatste boek Zwarte schuur. En Paul Haenen vertelt bij De Vries Van Stockum over zijn nieuwe boek Ik heb bekend.

Sjeng Scheijen komt naar boekhandel Pegasus in Amsterdam om de lezing Rebellen en Revolutionairen te geven. Geert Mak wordt door Jerker Spits geïnterviewd in de Wilhelminakerk in Bussum. En meesterverteller Herman Pleij geeft een lezing in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp over onder andere zijn nieuwe boek Oefeningen in genot.

Meer dan genoeg keuze dus! Kijk voor meer evenementen in onze agenda.

Sneak previews
De uitgelichte sneak previews van vandaag zijn:
Buurtsupermens van Sayaka Murata
Finse dagen van Herman Koch
De edele kunst van not giving a f*ck van Mark Manson

Boekenweekkanaal 
Bekijk het Boekenweekkanaal voor alles rondom de Boekenweek. Hier vind je meer informatie over het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay, sneak previews van de thematitels van deze Boekenweek, en je kunt meedoen aan de Leesclub rondom Leon & Juliette en aan de Boekenweek Challenge.       

De Boekenweek Challenge
Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseren we voor iedereen die kennis wil maken met de Hebban Reading Challenge een speciale instapchallenge. Maar ook als je al meedoet aan de reguliere Challenge kun je natuurlijk deelnemen!

In de Boekenweek Challenge lezen we dit jaar vier boeken (extra) op basis van de thema's van de Boekenweek. Elke maand selecteren we 5 titels die passen binnen een jaarthema van een Boekenweek uit het verleden. In totaal tippen we van Boekenweek tot Boekenweek 60 titels. Laat je inspireren door de maandelijkse tips en lees mee!

Ga direct naar de Boekenweek Challenge.

Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau bij deelnemende boekhandels. Voor welk boek ga jij deze week naar de winkel? Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweek dagoverzicht: dag 5

Gerelateerd