Advertentie

Hebban Newsroom

12
maart 2020
om 09:00

Het Boekenweek dagoverzicht: dag 6

Het is Boekenweek! De week waarin literaire (non-)fictie centraal staat. Dit jaar is het thema Rebellen & Dwarsdenkers, met als boekenweekgeschenk Leon & Juliette van Annejet van der Zijl. Tijdens de Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart duurt, zijn er tal van activiteiten georganiseerd rondom het boek. In Newsroom geven we je een dagelijkse update van uitgelichte evenementen die je de volgende dag kunt bezoeken én van wat er op Hebban te doen valt.  

Evenementen op vrijdag 13 maart
In de Boekenweek staat er veel op de planning. Een kleine greep uit de activiteiten van deze dag: 

Vandaag wederom een paar interessante interviews. Arnon Grunberg wordt geïnterviewd in Boekhandel Blokker over zijn nieuwste roman Bezette gebieden en hij neemt zijn bijbehorende caravan mee. Jolanda aan de Stegge interviewt Stephan Enter over onder andere zijn goed ontvangen laatste roman Pastorale in Soest. En in Boekhandel Van Piere worden Bart, Sebastiaan en Splinter Chabot geïnterviewd, die alle drie onlangs een boek hebben uitgebracht (Mijn vaders hand, De slaap die geen uren kent en Confettiregen). Al een paar keer in DWDD gezien en kregen daar lovende reacties op, dus als je meer wilt zien is Eindhoven de plek vrijdag.    

En je kunt je morgenavond bij maar liefst twee literaire pubquizzen aansluiten en strijden om leuke prijzen. Bij Boekhandel Kooyker in Leiden en bij Boekhandel Godert Walter in Groningen. 

Kijk voor meer evenementen in onze agenda.

Sneak previews
De uitgelichte sneak previews van vandaag zijn:
Leugenaar van Ayelet Gundar-Goshen
Iemand in het bijzonder van Arend van Dam
Het eeuwig jeukende zelf van Gummbah

Boekenweekkanaal 
Bekijk het Boekenweekkanaal voor alles rondom de Boekenweek. Hier vind je meer informatie over het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay, sneak previews van de thematitels van deze Boekenweek, en je kunt meedoen aan de Leesclub rondom Leon & Juliette en aan de Boekenweek Challenge.       

De Boekenweek Challenge
Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseren we voor iedereen die kennis wil maken met de Hebban Reading Challenge een speciale instapchallenge. Maar ook als je al meedoet aan de reguliere Challenge kun je natuurlijk deelnemen!

In de Boekenweek Challenge lezen we dit jaar vier boeken (extra) op basis van de thema's van de Boekenweek. Elke maand selecteren we 5 titels die passen binnen een jaarthema van een Boekenweek uit het verleden. In totaal tippen we van Boekenweek tot Boekenweek 60 titels. Laat je inspireren door de maandelijkse tips en lees mee!

Ga direct naar de Boekenweek Challenge.

Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau bij deelnemende boekhandels. Voor welk boek ga jij deze week naar de winkel? Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweek dagoverzicht: dag 6

Gerelateerd