Advertentie

Hebban Newsroom

13
maart 2020
om 09:00

Het Boekenweek dagoverzicht: dag 7

Het is Boekenweek! De week waarin literaire (non-)fictie centraal staat. Dit jaar is het thema Rebellen & Dwarsdenkers, met als boekenweekgeschenk Leon & Juliette van Annejet van der Zijl. Tijdens de Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart duurt, zijn er tal van activiteiten georganiseerd rondom het boek. In Newsroom geven we je een dagelijkse update van uitgelichte evenementen die je de volgende dag kunt bezoeken én van wat er op Hebban te doen valt.  

Evenementen op zaterdag 14 maart
In verband met het Coronavirus worden momenteel meerdere evenementen geannuleerd. Voor meer en actuele informatie kun je het best de organisatie van het evenement raadplegen.

In de Boekenweek staat er veel op de planning. Een kleine greep uit de activiteiten van deze dag: 

Morgen in Paagman komt Jeroen Siebelink een lezing geven over zijn meest recente boek De vegetarische slager, geheel in het thema van de Boekenweek én van de Nationale Week Zonder Vlees. Mensje van Keulen vertelt in de Amsterdamse Boekhandel over haar boek Ik moet u echt iets zeggen. Alex Boogers wordt geïnterviewd over De zonen van Bruce Lee, een non-fictie boek over zijn jeugdheld, in Boekhandel Blokker. En Anya Niewierra geeft een lezing over Het bloemenmeisje in Boekhandel Los.               

Morgen is het ook de Tiende van Tilt. Het Tilt Festival in Tilburg viert haar jubileum en pakt groots uit. In Theater De Nieuwe Vorst kun je genieten van een vol programma in vier zalen, met muziek, theater en uiteraard… schrijvers. Onder andere Herman Koch, Kristien Hemmerechts, Pepijn Lanen en A.H.J. Dautzenberg.  

Ook in Arnhem wordt literatuur groots gevierd tijdens het LEESFEES. Taal in al zijn vormen, met onder andere Babs Gons, Özcan Akyol en Stella Bergsma.  

En in Eindhoven wordt het literair-culturele programma Books on Tour georganiseerd en dat staat deze keer in het teken van depressie en creativiteit. Geen zwaarmoedige avond, wel interessant en taboedoorbrekend. Met Henk van Straten, Patricia Idsinga en Eva Meijer.            

Meer dan genoeg keuze dus! Kijk voor meer evenementen in onze agenda.

Sneak previews
De uitgelichte sneak previews van vandaag zijn:
Beschavingen van Laurent Binet
Serotonine van Michel Houellebecq 
Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan van Ischa Meijer

Boekenweekkanaal 
Bekijk het Boekenweekkanaal voor alles rondom de Boekenweek. Hier vind je meer informatie over het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay, sneak previews van de thematitels van deze Boekenweek, en je kunt meedoen aan de Leesclub rondom Leon & Juliette en aan de Boekenweek Challenge.       

De Boekenweek Challenge
Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseren we voor iedereen die kennis wil maken met de Hebban Reading Challenge een speciale instapchallenge. Maar ook als je al meedoet aan de reguliere Challenge kun je natuurlijk deelnemen!

In de Boekenweek Challenge lezen we dit jaar vier boeken (extra) op basis van de thema's van de Boekenweek. Elke maand selecteren we 5 titels die passen binnen een jaarthema van een Boekenweek uit het verleden. In totaal tippen we van Boekenweek tot Boekenweek 60 titels. Laat je inspireren door de maandelijkse tips en lees mee!

Ga direct naar de Boekenweek Challenge.

Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau bij deelnemende boekhandels. Voor welk boek ga jij deze week naar de winkel? Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweek dagoverzicht: dag 7

Gerelateerd