Hebban Newsroom

23
november 2021
om 15:47

Het dagboek van Anne Frank voor alle leerlingen van 11 tot en met 18 jaar

2 reacties

De nieuwe titel voor de campagne 'Geef een boek cadeau' is bekend. Dit lustrumjaar is dat de klassieker Het Achterhuis van Anne Frank. Het prentenboek wordt 7 december bekendgemaakt.

'Geef een boek cadeau' bestaat 5 jaar. Een schitterende gelegenheid om met een buitengewoon bijzonder boek te komen: het wereldberoemde dagboek van Anne Frank, Het Achterhuis, in een prachtige uitgave met fotokatern en plattegrond. Vanaf 11 februari is Het Achterhuis van Anne Frank voor € 2,99 te koop in de boekhandel.

Het Achterhuis

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen. In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd.

Over het boek

Wereldwijd is Het Achterhuis een van de meest gelezen boeken. Het staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst voor documenten van Unesco, er zijn meer dan 16 miljoen boeken wereldwijd verkocht en het is in meer dan 30 talen vertaald. In 2022 is het 75 jaar geleden dat het boek voor het eerst verscheen.

Het Achterhuis is een boek dat iedereen in Nederland en Vlaanderen gelezen moet hebben. Het belicht een deel van onze geschiedenis door de ogen van een opgroeiend meisje. Het toont waartoe mensen in staat zijn, in de meest positieve en meest negatieve zin van het woord. Het is geschreven op een manier waardoor het je voor altijd bijblijft: recht uit het hart.

Het is daarom ook het ideale boek voor alle leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en de middelbare school, van VMBO tot Gymnasium, het gehele secundair onderwijs. De lezers volgen het ooggetuigenverslag van een leeftijdgenoot in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog en tijdens haar onderduikperiode.

'Het Achterhuis is een boek dat iedereen en uitnodigt tot gesprekken in de klas. Wij roepen dan ook iedereen op om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nederland en Vlaanderen in februari Het Achterhuis krijgt. En leest.' – Martha Baalbergen, voorzitter 'Geef een boek cadeau'Bron: Geef een boek cadeau


Reacties op: Het dagboek van Anne Frank voor alle leerlingen van 11 tot en met 18 jaar

Gerelateerd


Gesponsorde boeken