Advertentie

Hebban Newsroom

15
januari 2020
om 09:24

Journalist betaalt hoge prijs voor onthullende blik in de ziel van seriemoordenaar

1 reactie

Journalist Loes Leeman schreef voor HP/De Tijd en Panorama, werkte als verslaggever bij diverse televisieprogramma’s en was bedenker van het TROS-programma VERMIST. Als eindredacteur behandelde ze in twintig jaar duizenden zaken. Na Vermist, komt ze nu met een heel persoonlijk boek over seriemoordenaar Hans van Zon, over wie ze in 1996 voor Deadline al een documentaire maakte. 

In Jarretels voor een seriemoordenaar vertelt Leeman over haar bizarre verhouding met de beruchte serie- en lustmoordenaar, waar ze als 15-jarig meisje voor valt. 

'Eindelijk heb ik de moed verzameld om een boek te schrijven over mijn leven met Hans van Zon. Het is een zeer persoonlijk verhaal geworden over de Utrechtse seriemoordenaar Hans van Z. die 33 jaar deel uitmaakte van mijn leven. Als 15-jarige werd ik stapelverliefd op mijn charmante buurtgenoot, niet wetende dat hij in die tijd wrede moorden pleegde. Zijn moordzucht vond ik afschuwwekkend maar het fascineerde me dat ik van een moordenaar had gehouden. Toen de levenslang gestrafte Van Z. in 1986 gratie kreeg zocht ik hem op. Nu als journalist met de intentie om te achterhalen wat hem bezielde en of hij schuldig was aan meerdere moorden waarvan hij werd verdacht. Ik kreeg zijn verhaal maar niet voor niets..! In de twaalf jaar tot zijn dood nam Hans me mee in een tocht door zijn misdadige verleden en verklaarde hij me zijn liefde. In Jarretels voor een seriemoordenaar beschrijf ik welke prijs ik betaalde om dichtbij het brein te komen van de seksuele manipulator en gewetenloze moordenaar Hans van Z.,' aldus Leeman in het persbericht.

Het boek verschijnt half februari 2020 bij Just Publishers.Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1794 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Journalist betaalt hoge prijs voor onthullende blik in de ziel van seriemoordenaar

Gerelateerd

Over

Loes Leeman

Loes Leeman

Loes Leeman is bedenker van het populaire televisieprogramma Vermist, dat v...