Advertentie

Hebban Newsroom

15
juni 2020
om 11:52

Journalist en auteur Aad van den Heuvel overleden

Auteursfoto: © Liesbeth Kuipers

De familie van Aad van den Heuvel laat weten dat de tv-presentator, journalist en thrillerauteur afgelopen week op 84-jarige leeftijd is overleden. Van den Heuvel was al geruime tijd ziek. Hij was voornamelijk bekend van programma's zoals Brandpunt en Ook dat nog! (KRO), maar was daarnaast ook thrillerauteur.

Zijn misdaadboeken worden gekenmerkt door een grote betrokkenheid met politieke en sociale misstanden. Zijn hoofdpersonages zijn meestal Nederlanders die in een ver land in de problemen komen. In een interview uit 2011 met Hebban hoofdredacteur Sander Verheijen laat Van den Heuvel weten:

'Waar het gaat om actualiteit moet het natuurlijk wel helemaal kloppen. Ik ben en blijf natuurlijk in de eerste plaats een journalist. Maar naast dat fundament schrijf ik gewoon fictie.'

Voor zijn thrillers De oorlogsverslaggever (2008) en De vuile bom (2011) werd hij genomineerd voor de Diamanten Kogel, de belangrijkste Vlaamse thrillerprijs. Zijn laatste roman verscheen in 2013, De president:

'[Gebaseerd] op het verhaal van Luis Cabral. Hij was president van Guinnea-Bissau. Ik ben destijds met die man mee geweest, toen het land nog niet bevrijd was, in een soort mars door de jungle. Als ik daar nu nog over nadenk ben ik nog moe. Ik ben vijf kilo afgevallen toen. Niet lang daarna ontmoette ik hem in de hoofdstad van dat land, toen hij inmiddels president was geworden. Overal hingen foto’s van die tocht, dat was mooi. Maar ineens was hij verdwenen, spoorloos.'

Lees het interview:

Naar het volledige artikel

Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Journalist en auteur Aad van den Heuvel overleden

Gerelateerd

Over

Aad van den Heuvel

Aad van den Heuvel

Aad van den Heuvel (1935-2020), was een bekend Nederlands televisiemaker en -pre...