Advertentie

Hebban Newsroom

22
juni 2020
om 11:44

Kees van Kooten schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal 2020

1 reactie

Foto: Marius van Leeuwen

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Kees van Kooten. Van Kooten leest het verhaal op vrijdag 2 oktober, Nationale Ouderendag, zelf voor bij Omroep MAX op NPO1. Ook andere bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag het verhaal voor aan ouderen via de Zilverlijn, de belservice voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Zo wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen worden voorgelezen, ook als ze hun huis moeilijk uit kunnen.

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Veilig voorlezen

Door de coronacrisis is het onzeker of in oktober fysieke bijeenkomsten met ouderen georganiseerd kunnen worden. Het verhaal wordt dit jaar daarom voorgelezen via televisie. Dankzij Omroep MAX wordt het Voorleeslunchverhaal op Nationale Ouderendag uitgezonden rond lunchtijd op NPO1, meteen na het NOS Journaal van 12 uur. Zo kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn of in een zorginstelling verblijven, zich laten voorlezen door Kees van Kooten.

Kees van Kooten (1941) debuteerde in 1968 met Treitertrends, korte stukken waarin modieuze typen worden ontmaskerd en geparodieerd. Naast zijn gave voor satirisch werk bleek zijn vermogen tot autobiografisch proza uit veel gelezen en geprezen boeken als Koot droomt zich af (1977) en Koot graaft zich autobio (1979). In 2013 schreef Kees van Kooten het Boekenweekgeschenk De verrekijker. In maart dit jaar verscheen zijn bundel 575 Haikoots.

De Nationale Voorleeslunch

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag een Voorleeslunch voor ouderen te organiseren. Op alle deelnemende locaties wordt daarbij het Nationale Voorleeslunchverhaal voorgelezen. Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Kees van Kooten schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal 2020

Gerelateerd

Over

Kees van Kooten

Kees van Kooten

Kees van Kooten debuteerde in 1968 met Treitertrends in de Haagse Post. Hij wer...