Advertentie

Hebban Newsroom

25
juni 2020
om 10:00

Kijk zondag live naar de prijsuitreiking van Write Now! 2020

Zondag 28 juni wordt de winnaar van schrijfwedstrijd Write Now! bekendgemaakt. De prijsuitreiking is voor iedereen te volgen via de livestream op de website en duurt van 15.30 tot 16.30. Het winnende verhaal zal aanstaande maandag op Hebban worden gepubliceerd.

Livestream prijsuitreiking
Achthonderd jongeren van 15 tot en met 24 jaar stuurden deze editie van Write Now! hun teksten in, waarna in april en mei de elf prijsuitreikingen van de voorronden digitaal plaatsvonden vanwege het coronavirus. De vijftien finalisten, bestaande uit elf eersteprijswinnaars en vier wildcardwinnaars, hebben ieder een nieuwe tekst geschreven en strijden tijdens het digitale finaleprogramma om de titel winnaar Write Now! 2020. De finalejury bepaalt welke van deze vijftien teksten het best is.

Tijdens de digitale prijsuitreiking worden alle vijftien finalisten geïnterviewd, draagt juryvoorzitter Francis Nagy het juryrapport voor, worden de eerste-, tweede- en derdeprijswinnaars bekend gemaakt en zullen deze winnaars een fragment van hun winnende tekst ook voordragen. De presentatie is in handen van Kevin Amse en Milou Adjanga.

Finalejury
De jury bestaat dit jaar uit Anneleen Van Offel, Marnix Verplancke, Resi van Halderen, Sophie Kok én juryvoorzitter Francis Nagy. Vorig jaar won Francis Write Now! 2019 met het verhaal 'Vruchtval'. Samen zullen de juryleden bepalen wie op zondag 28 juni tijdens de live prijsuitreiking via onze website wordt uitgeroepen tot hét schrijftalent van 2020.

Prijzen
De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, een cursus fictie schrijven en een gesprek bij het agentschap van Editio, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival, een jaarabonnement op Awater en de publicatie van het winnende verhaal op Hebban en in VakTaal. De tweedeprijswinnaar wint een iPad* en deelname aan de redactiedag van Tilt. De derdeprijswinnaar gaat naar huis met een boekenpakket* en een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits.
*Mede mogelijk gemaakt door Libris.

Over Write Now!
Write Now! is dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 24 jaar. Voor deze editie stuurden 800 jongeren hun tekst in, die vervolgens werden ingedeeld bij een van de elf voorronden. Voor onder meer Lize Spit, Niña Weijers en Maartje Wortel betekende Write Now! de start van hun schrijverscarrière.

Naar het volledige artikel

Bron: Write Now!


Reacties op: Kijk zondag live naar de prijsuitreiking van Write Now! 2020

Gerelateerd