Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

04
december 2023
om 13:27

Kinderboekwinkels vragen aandacht voor kinderen in oorlogsgebieden

Een collectief van kinderboekwinkels en vrienden uit het boekenvak vraagt aandacht voor kinderen die slachtoffer zijn van oorlogen wereldwijd. De initiatiefnemers vragen heel Nederland een lichtje te ontsteken op 22 december om klokslag 18:00.

De oproep wordt online verspreid met de hashtag #lichtjesvoorkinderen en #littlelightforachild. In alle kinderboekhandels zal een poster komen te hangen die is geïllustreerd door Tineke Meirink met een gedicht van Mary Heylema. Het collectief roept op tot het ontsteken van zoveel mogelijk lichtjes in boekhandels, scholen en in woonkamers. Kinderen kunnen zelf een lichtje voor het raam zetten. 

22 december is de donkerste dag van het jaar en juist daarom wil het collectief stilstaan bij kinderen die te maken hebben met oorlog. Door ze in het licht te zetten, draagt de actie uit dat ze niet vergeten worden. 

De initiatiefnemers roepen op om geen politieke uitspraken te doen. De actie vraagt aandacht voor kinderen wereldwijd ongeacht achtergrond of afkomst. Bron: Persbericht


Reacties op: Kinderboekwinkels vragen aandacht voor kinderen in oorlogsgebieden