Hebban Newsroom

23
november 2022
om 22:00

'Lampje' opnieuw verkozen tot favoriete kinderboek aller tijden

Lampje van Annet Schaap is voor het tweede jaar op rij gekozen tot favoriete kinderboek aller tijden in een verkiezing van De Grote Vriendelijke Podcast en lezerscommunity Hebban.nl. Het boek voert De Grote Vriendelijke 100 van 2022 aan. Anders dan vorig jaar staan ook op nummer 2 en 3 recente boeken: Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk en Gozert van Pieter Koolwijk. De lijst is samengesteld door meer dan 3.000 lezers, die hun 5 favorieten instuurden.

Opvallend is dat de top 3 volledig bestaat uit boeken die in de afgelopen jaren een Gouden Griffel wonnen. Annet Schaap kreeg de prijs in 2018 voor Lampje, dat inmiddels in meer dan 20 landen is verschenen. De VPRO zendt vanaf 2 januari 2023 een vierdelige tv-bewerking van het boek uit. Schaap werd tijdens de feestelijke bekendmaking van De Grote Vriendelijke 100 gefeliciteerd door hoofdrolspeelster Lotte Jonker. Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk won dit jaar de Gouden Griffel en Gozert van Pieter Koolwijk werd in 2021 met de prijs bekroond.

De rest van de top 10 bestaat uit klassieke favorieten als De brief voor de koning van Tonke DragtPluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Koning van Katoren van Jan Terlouw. Op plek 9 staat de hoogste nieuwe binnenkomer van dit jaar: Mot en de metaalvissers van Sanne Rooseboom, een van de acht titels in de lijst die dit jaar zijn verschenen.

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

2385 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Lampje' opnieuw verkozen tot favoriete kinderboek aller tijden

Gerelateerd

Over

Annet Schaap

Annet Schaap

Met Lampje debuteert Annet Schaap (1965) als schrijver. De succesvolle illustrat...

Yorick Goldewijk

Yorick Goldewijk

Schrijver van Films die nergens draaien, Hier zijn draken en de Billy Extra Plan...

Pieter Koolwijk

Pieter Koolwijk

Pieter Koolwijk (1974) is een fantasyfanaat. Zijn korte verhalen zijn in versch...


Gesponsorde boeken