Advertentie

Hebban Newsroom

12
april 2021
om 13:00

Leesclub 'Lees!' geeft met verbindende podcast een extra dimensie aan lezen

1 reactie

Lees! De podcast wordt maandelijks opgenomen door vijf jonge vrouwen uit Amsterdam en heeft als doel lezen leuker te maken en te stimuleren. De leesclub kiest maandelijks een boek dat geïnteresseerden vervolgens mee kunnen lezen. Via de podcast en het Instagram-account delen de leden van Lees! hun mening en ervaringen met volgers en luisteraars, en zoeken ze de interactie op met auteurs en uitgeverijen.

Afgelopen november werd leesclub Lees! spontaan opgericht na een etentje met 5 vriendinnen. Of het nou door corona kwam, of door de veranderende levens en interesses van de dertigers - alle vijf zochten ze meer diepgang en actie in hun vriendschap. De één fervent lezer, de ander zonder tijd om überhaupt de krant te lezen, maar het enthousiasme om samen te gaan lezen en ervaringen uit te wisselen werd door alle 5 gedeeld.

Inmiddels zijn er 5 afleveringen gemaakt, te vinden op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. In de afleveringen staan boeken van Nederlandse en Belgische auteurs centraal. Populaire auteurs zoals Kluun en Maike Meijer zijn al aan bod gekomen en toonden op social media hun waardering voor de podcast. Daarnaast worden er ook afleveringen met een speciaal thema gemaakt: de dames hebben voor de 5e aflevering ieder een kookboek onder de loep genomen en daar gerechten uit bereid, met als gevolg vele enthousiaste reacties van de auteurs zelf en zelfs een persoonlijk interview met banketbakker Cees Holtkamp. Voor wie niet kan wachten om mee te doen: deze maand leest de club ‘t Hooge Nest van Roxane van Iperen.

Lees! maakt een podcast voor iedereen die van lezen houdt. De afleveringen zijn leuk om te luisteren en laagdrempelig. Er wordt gelachen, maar ook openlijk en kritisch over de boeken gepraat en meegeleefd met de personages. Doordat de verhalen gerelateerd worden aan de eigen levens en ervaringen van de 5 dertigers, heb je het gevoel dat je bij ze op de bank zit en een eerlijk verhaal te horen krijgt.

Als luisteraar krijg je de kans om je eigen leeservaring te vergelijken met die van anderen, waardoor lezen een gezamenlijke activiteit wordt in plaats van een solo-activiteit. Kortom, een echte aanrader!

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht


Reacties op: Leesclub 'Lees!' geeft met verbindende podcast een extra dimensie aan lezen

Gerelateerd