Hebban Newsroom

05
juli 2022
om 15:06

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2022

1 reactie

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022 is vandaag bekendgemaakt in dagblad Trouw. De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken.

Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland.

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Trouw en VPRO en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken zijn de volgende tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022:

Op 18 september 2022 wordt de shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekendgemaakt, met daarop vijf boeken. De winnaar wordt op 30 oktober 2022 bekendgemaakt tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. Vorig jaar ging de prijs naar Erasmus van Sandra Langereis.

Naar het volledige artikel

Bron: Libris.nl


Reacties op: Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2022

Gerelateerd