Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

30
januari 2023
om 12:15

Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

4 reacties

Uit 235 ingezonden boeken heeft de jury een longlist gekozen van achttien titels die kans maken op de Libris Literatuur Prijs 2023. De prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Dit jaar wordt de prijs voor de 30e keer uitgereikt.

Op maandag 6 maart 2023 zal de shortlist van zes romans bekendgemaakt worden tijdens een perspresentatie in Felix Meritis in Amsterdam, die via livestream te volgen zal zijn.

Op maandag 8 mei 2023 maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend in Felix Meritis, met een Hommage-show voor de zes genomineerde auteurs die via livestream te volgen zal zijn, een feestelijk diner in de Concertzaal en een live uitzending met een interview met de winnaar in Nieuwsuur op NPO2.

De longlist

De jury

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2023 bestaat uit Mira Feticu, schrijver, performer, interviewer, radiomaker en publicist, Margot Dijkgraaf, literatuurcriticus en schrijver, Beatrice de Graaf, historicus, hoogleraar History of International Relations & Global Governance aan de Universiteit Utrecht (voorzitter), Yannick Dangre, schrijver en dichter en Lies Schut, literair recensent De Telegraaf.Bron: Libris.nl


Reacties op: Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

Gerelateerd