Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

21
mei 2024
om 09:53

Lucas de Waard schrijft dit jaar het Brabants Boek Present

Het Brabants Boek Present wordt dit jaar geschreven door auteur Lucas de Waard. Zijn novelle Parkwachters is vanaf 7 tot en met 22 september gratis op te halen bij een besteding van minimaal vijftien euro in Brabantse boekwinkels.

Sinds 2019 wordt er jaarlijks in Brabantse boekwinkels een novelle cadeau gedaan bij besteding van vijftien euro. Op deze manier wordt er gebouwd aan de literaire traditie in de provincie. Eerder schreven de auteurs Forugh KaramiSimone Atangana BekonoVrouwkje TuinmanJeroen Thijssen en Henk van Straten al het geschenk. Dit jaar is de eer aan Lucas de Waard. Hij schreef de roman Parkwachterseen verhaal over fantasie en trauma, vluchten, vechten en in jezelf geloven. 

Het boek 

Isa is naar de andere kant van het land verhuisd in een poging opnieuw te beginnen. Maar in haar nieuwe baan loopt ze tegen dezelfde pester aan die haar in haar jeugd vernederd heeft. Isa breekt en slaat op de vlucht voor de realiteit. Dolend door een schijnbaar verlaten pretpark ontdekt ze een bizarre wereld die bedreigd wordt door een sinister kwaad. Isa lijkt de enige die het park en zijn wonderlijke bewoners kan redden. Maar hoe word je iemand, als je een leven lang geprobeerd hebt om niemand te zijn?

Over de auteur

Lucas de Waard (1984) studeerde af als toneelauteur aan de HKU en schreef scenario's voor onder andere het Musical Awardwinnende Willem Ruis, de show van zijn leven en Watskeburt?! De musical, BNNVARA-serie Deep shit en bioscoopfilm Invasie. Zijn debuutroman De kamers stond op de shortlist voor de Gouden Strop Schaduwprijs, daarna verschenen Kraaien tellen en Bast.Bron: Persbericht


Reacties op: Lucas de Waard schrijft dit jaar het Brabants Boek Present

Over

Lucas de Waard

Lucas de Waard

Lucas de Waard (Den Bosch, 1984) debuteerde met De kamers bij uitgeverij De geus...