Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

08
maart 2023
om 13:52

Luister naar de podcast Tigri Tories

1 reactie

In de vierdelige podcast Tigri Tories duiken schrijver Raoul de Jong en oud-nieuwslezeres en onderzoeker Noraly Beyer in een schatkist vol Nederlandstalige Surinaamse literatuur die voor veel Nederlanders én Surinamers nog onbekend is.

Literatuur van toonaangevende schrijvers die perspectieven biedt op wat het betekent mens te zijn, deuren opent naar onbekende hoofdstukken in onze geschiedenis en niet alleen onze boekenkasten, maar ook onze levens verrijkt. De podcast is een eerbetoon aan de schrijvers die elke Nederlander en Surinamer zouden moeten kennen.  

Daar kan Raoul de Jong over meepraten sinds hij zijn Surinaamse vader leerde kennen toen hij 29 jaar was. Noraly Beyer is van de generatie van Raouls vader. Zij heeft Surinaamse ouders en raakte daardoor al vroeg vertrouwd met Surinaamse verhalen. Die Surinaamse verhalen heten Tigri Tories, verhalen van de tijger. Want waarom zouden we enkel naar de verhalen van de jager luisteren, en nooit naar die van de tijger zelf?

Naar het volledige artikel

Bron: CPNB


Reacties op: Luister naar de podcast Tigri Tories

Gerelateerd

Over

Raoul de Jong

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsb...