Hebban Newsroom

01
april 2021
om 15:00

'Maar eerst ving ik een monster' verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022

Maar eerst ving ik een monster (Uitgeverij Lemniscaat) van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen.

Daarom is het extra toepasselijk dat juist uit dit prentenboek zal worden voorgelezen bij Het Nationale Voorleesontbijt door bekende en niet-bekende Nederlanders in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 26 januari t/m 5 februari 2022 verschijnt van het Prentenboek van het Jaar een unieke mini-editie. 

'Ik hoop dat kinderen veel plezier zullen beleven aan het boek. En ook hoop ik dat de voorlezers zullen moeten glimlachen en misschien even stilstaan bij de geheimzinnige kracht van verhalen!' – Tjibbe Veldkamp

Prentenboek Top 10 2022

De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren) dan ze eigenlijk doen, blijkt uit onderzoek door Direct Research in opdracht van Stichting CPNB. Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden, daarnaast blijkt dat ouders behoefte hebben aan boeken- en voorleestips. Welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? De Prentenboek Top 10 helpt hierbij. Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten heeft Maar eerst ving ik een monster verkozen tot Prentenboek van het Jaar:

‘Maar eerst ving ik een monster is een ode aan het voorlezen. Het laat prachtig zien hoe ouder en kind samen met een verhaal kunnen bezig zijn. Het uitstellen van het daadwerkelijke naar bed gaan is voor veel ouders en kinderen herkenbaar. De paginagrote illustraties zijn gedetailleerd met monsters in alle soorten en maten, waardoor je blijft kijken en ontdekken. Het is een boek waar het samenspel tussen tekst en beeld heel belangrijk is en waar het (voor)leesplezier vanaf spat! En is het verhaal uit? Dan begint het gewoon weer van voren af aan.'

Het comité koos daarnaast negen andere prentenboeken uit 2020. Deze boeken vormen samen de Prentenboek Top 10. Via onderstaande knop ga je naar de boekenlijst met de volledige top 10 prentenboeken:

Naar het volledige artikel

Bron: CPNB

Over de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Maar eerst ving ik een monster' verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022

Gerelateerd

Over

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp is een Nederlandse kinderboekenschrijver, die in 1992 debuteerde...


Gesponsorde boeken