Hebban Newsroom

09
oktober 2021
om 21:00

Manda Heddema is Boekverkoper van het Jaar 2021 -2022

Hebban feliciteert boekverkoper Manda Heddema (Boekhandel Jacques Baas in Driebergen-Rijsenburg)! Zij werd vanavond tijdens een feestelijke bijeenkomst benoemd tot Boekverkoper van het Jaar 2021 - 2022. Juryvoorzitter Dido Michielsen overhandigde haar de felbegeerde Albert Hogeveenbokaal, door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen en vernoemd naar de legendarische, Groningse boekverkoper Albert Hoogeveen, met het volgende commentaar:

'Alle boekhandelaren die wij bezochten, zijn bijzonder bevlogen. Maar wat de jury ten slotte overtuigde van het feit dat Manda de bokaal moet krijgen, is de verantwoordelijkheid die zij aan de titel ‘Boekverkoper van het Jaar’ koppelt. Manda gelooft dat de titel deuren opent. Als ze wint, wil ze samen met de KBb met de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in gesprek om te praten over de onmisbare functie die de boekhandel heeft in onze kennismaatschappij.'

Het doel van de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing is om de enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De vorige winnaar (2019-2020) van de Albert Hogeveenbokaal is Annelies Harzing van de Kinderboekentuin in Breda. In 2020 werden vanwege het coronavirus alle boekverkopers benoemd tot Boekverkoper van het Jaar.

De overige genomineerden:

  

Naar het volledige artikel

Bron: Stichting Elspeet


Reacties op: Manda Heddema is Boekverkoper van het Jaar 2021 -2022


Gesponsorde boeken