Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

18
januari 2023
om 12:22

Marcel Möring, Dieuwertje Blok en Herman Van Rompuy spreken op 4 en 5 mei

De 4 mei-voordracht in De Nieuwe Kerk in Amsterdam wordt dit jaar gegeven door schrijver Marcel Möring. Aansluitend houdt televisie- en radiopresentator Dieuwertje Blok de toespraak tijdens de herdenkingsplechtigheid op de Dam. De 5 mei-lezing wordt dit jaar gegeven in de provincie Overijssel door de voormalig voorzitter van de Europese Raad en oud-premier van België Herman Van Rompuy.

4 mei-voordracht

Marcel Möring (1957) is een Nederlandse schrijver. In 1990 verscheen zijn eerste roman Mendels erfenis. In dit boek worstelt de hoofdpersoon met het verleden van zijn Joodse familie. In 2022 verscheen Familiewandeling, een intiem autobiografisch relaas over Mörings jeugdjaren en een indringend portret van zijn getraumatiseerde Joodse moeder.

Televisie- en radiopresentator en actrice Dieuwertje Blok presenteerde diverse programma’s voor onder meer KRO, VARA, RTL en AT5, en ze is het gezicht van het Sinterklaasjournaal. Dieuwertje Blok geeft ieder jaar Vrijheidscolleges op verschillende basisscholen, waarin zij het belang van het maken van eigen keuzes en onafhankelijk denken benadrukt.

5 mei-lezing

Herman Van Rompuy (1947) was veertig jaar lang actief in de Belgische en Europese politiek. Hij was onder meer partijvoorzitter, minister en Kamervoorzitter. Van eind 2008 tot eind 2009 was Van Rompuy de premier van België en van 2010 tot en met 2014 was hij voorzitter van de Europese Raad. In 2018 verscheen zijn boek Anti-memoires. Hierin kijkt Van Rompuy naar wat voorbij is, naar het nu en naar wat komen gaat.

Van Rompuy houdt zijn lezing, die live wordt uitgezonden door de NOS, in het provinciehuis van Overijssel. Daaraan voorafgaand vindt er een inhoudelijk programma plaats in de Dominicanenkerk in Zwolle. Na de lezing wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken op het Bevrijdingsfestival Overijssel als startsein voor alle veertien Bevrijdingsfestivals en andere activiteiten in het land.

4 en 5 mei-lezingenboekje

De 4 mei-voordracht van Marcel Möring en de 5 mei-lezing van Herman Van Rompuy worden gebundeld uitgegeven in een speciale uitgave van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de CPNB en is vanaf 4 mei verkrijgbaar in de boekhandel.Bron: Nationaal Comité 4 en 5 mei


Reacties op: Marcel Möring, Dieuwertje Blok en Herman Van Rompuy spreken op 4 en 5 mei

Gerelateerd

Over

Marcel Möring

Marcel Möring

Marcel Möring (1957) ontving voor zijn werk onder andere de AKO Literatuurprijs...

Herman van  Rompuy

Herman van Rompuy

Herman Van Rompuy (1947) was onder anderen directeur van de studiedienst van de ...


Gesponsorde boeken