Hebban Newsroom

29
oktober 2019
om 16:46

Midas Dekkers winnaar eerste Drs. P Trofee

De eerste Drs. P Trofee is toegekend aan Midas Dekkers. De prijs is initiatief van Het Heen- en Weerschap, de stichting die het literaire nalatenschap van Drs. P (Heinz Polzer, 1919 – 2015) beheert. De Drs. P Trofee is een serieuze prijs voor kunstenaars die zichzelf niet al te serieus nemen en wordt uitgereikt aan een auteur of kunstenaar die werkt in de vrolijke en vrijzinnige traditie van Drs P.  

De winnaar ontvangt een replica van de kop van Heinz Polzer, ooit vervaardigd door de Vlaamse artieste Griet De Bock. Daarnaast een geldbedrag van 2019 euro, dat jaarlijks met één euro zal worden verhoogd. Hiermee is de Drs. P Trofee ook de eerste inflatiegevoelige prijs.    

Uit het juryrapport:

‘In zijn rijke werken reikt Midas Dekkers naar het hoogst denkbare: de combinatie van waar en leuk. De kwaliteiten van zijn proza zijn velerlei: Het biologische vertrekpunt. De bedachtzame verbreding van het thema. De woordkeus. De observaties. De intelligente tegendraadsheid. En dat alles opgediend zonder wetenschappelijke aanmatiging of dorheid, maar met groot gevoel voor humor.’  

Midas Dekkers (Haarlem, 1946) is bioloog, columnist, mediamaker en schrijver. Hij schrijft zowel kinderboeken als non-fictioneel proza voor volwassenen. Bekende titels zijn Lief dier, De vergankelijkheid en De larf.

Tijdens de overhandiging van de trofee wordt ook het nieuwe Drs P. jaar- en bewaarboek gepresenteerd: Leve onze goede Czaar!, een uitgave van Nijgh en Van Ditmar en Johan Enschedé. Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

2311 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Midas Dekkers winnaar eerste Drs. P Trofee

Gerelateerd

Over

Midas Dekkers

Midas Dekkers

Midas Dekkers (1946) is in de eerste plaats bioloog, maar heeft inmiddels een in...


Gesponsorde boeken