Advertentie

Hebban Newsroom

13
februari 2020
om 10:29

Netflix maakt releasedatum ‘Brief voor de koning’ bekend

2 reacties

Netflix maakte gisteren de releasedatum van The Letter for the King bekend: vanaf 20 maart zal de serie te zien zijn op het streamingsplatform. De serie is gebaseerd op het jeugdboek van Tonke Dragt, Een brief voor de koning. Ook deelde Netflix gisteren de eerste teaser. Dragt was onlangs te gast in De Grote Vriendelijke Podcast, waar ze voor het eerst sinds lange tijd weer een radio-interview gaf, en waar ze vertelde onder de indruk te zijn van de enscenering en de kostuums.    

Over het boek
Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur. Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven...  

Tonke Dragt
is kinderboekenschrijfster. In 1961 verscheen Verhalen van de tweelingbroers, een boek over twee broers die zoveel gelijkenissen hebben dat ze steeds met elkaar verward worden. Een jaar later werd De brief voor de koning gepubliceerd. Dit boek werd in 2004 bekroond met de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar. Het boek is in 2008 verfilmd. Geheimen van het Wilde Woud is het vervolgboek op De brief voor de koning. Samen zijn dit de twee bestverkochte boeken van Tonke Dragt.    

Ben jij van plan The Letter for the King te gaan kijken? Laat het ons weten in de reacties. 

Naar het volledige artikel

Bron: Netflix

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Netflix maakt releasedatum ‘Brief voor de koning’ bekend

Gerelateerd

Over

Tonke Dragt

Tonke Dragt

Tonke Dragt is een kinderboekenschrijfster. In 1961 verscheen Verhalen van de tw...