Advertentie

Hebban Newsroom

20
december 2019
om 12:00

Nieuw boek Frank Krake over sektemeisje Hannelore

In februari 2020 verschijnt er een nieuw boek van auteur Frank Krake waarin Hannelore voor het eerst het waargebeurde verhaal vertelt over haar jeugd in een sekte. Ze groeide vanaf haar derde op in de sekte ‘Gemeente Gods’, waar haar ouders actief lid van waren. Haar leven speelde zich vijftien jaar lang grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. De sekteleider Sipke Vrieswijk voerde hier met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig. 

Hannelore werd op 17-jarige leeftijd bevrijd en moest toen voor het eerst leren leven in een vrije wereld. Inmiddels is ze 42, getrouwd en heeft ze vier kinderen. Na 25 jaar is ze eindelijk klaar om haar verhaal te doen en haar verleden af te sluiten.

Frank Krake interviewde Hannelore voor dit gelijknamige boek tientallen keren. Ook sprak hij met direct berokkenen, waaronder haar ouders, zus, voormalige sekteleden en de toenmalige politieagenten. Krake deed grondig archiefonderzoek in de juridische dossiers en de rapporten van psychiaters. Met dit boek geeft hij een inkijk in een Nederlandse sekte en wat daar allemaal gebeurt.

Op de foto Hannelore vijfentwintig jaar later met de eerste exemplaren van het boek.

Frank Krake schreef eerder Rampondernemer, Menthol en De laatste getuige.

Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1794 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Nieuw boek Frank Krake over sektemeisje Hannelore

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in ...