Hebban Newsroom

10
mei 2022
om 10:10

Nieuw Nederlands samenwerkingsverband lanceert streamingplatform FLUISTER

1 reactie

Fluister is een nieuw platform van Nederlandse bodem dat gebruikers in Nederland en Vlaanderen met een abonnement onbeperkt toegang biedt tot een enorme hoeveelheid aan luisterboeken, e-books en podcasts.

Unieke samenwerking

Drie grote uitgevers – Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers en VBK Uitgevers – slaan voor FLUISTER de handen ineen met Libris en Blz.-boekhandels, DPG Media en VVentures, de investeringstak van Vereniging Veronica. Hiermee wordt een groot netwerk van schrijvers, columnisten, journalisten, recensenten en boekverkopers aan elkaar gekoppeld dat lezers en luisteraars gaat adviseren in de keuze van hun volgende boek of podcast. Een primeur in Nederland. Het spreekt voor zich dat ook alle andere Nederlandse uitgevers zich aan kunnen sluiten bij dit initiatief.

Leesadviseurs

Schrijvers, boekverkopers, journalisten en recensenten zullen zich actief inzetten als leesadviseurs van FLUISTER, bijvoorbeeld met tiplijstjes, nieuwe en niet-te-missen boeken en favoriete podcasts op hun eigen pagina op het platform. Gebruikers kunnen via deze pagina’s hun favoriete schrijver of boekverkoper volgen die hen adviseert over favoriete thema’s en actuele onderwerpen.

Ambassadeurs

Schrijvers, waaronder Nhung Dam, Arnon Grunberg, Arthur Japin, Ronald Giphart, Raoul de Jong en Sholeh Rezazadeh, zullen zich inzetten als ambassadeur van FLUISTER. Het platform zal naast het gebruikelijke aanbod aan luister- en e-boeken ook exclusieve content bieden in de vorm van speciaal gecreëerde podcasts, luisterboeken of e-books. Het netwerk zal inhoud geven aan FLUISTER met interviews, radio- en tv-optredens, boekhandelstours en kinderboekenpodia. Daarmee is FLUISTER lokaal én persoonlijk, dichtbij én betrokken.

Josja Zijlstra, directeur Fluister:

'Ik ben blij en trots dat we met FLUISTER zo’n compleet aanbod aan luisterboeken, e-books en podcasts hebben en dat we dit met hulp van alle aangesloten schrijvers, boekverkopers en andere smaakmakers op maat kunnen aanbieden aan de gebruikers. Verhalen die exact aansluiten op hun interesses. Unieke content die ze verrast, inspireert en verwondert.'

Fluister wordt als abonnementsdienst begin juni gelanceerd.Bron: Persbericht


Reacties op: Nieuw Nederlands samenwerkingsverband lanceert streamingplatform FLUISTER


Gesponsorde boeken