Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

02
februari 2023
om 14:25

Nieuwe reeks Eus’ Boekenclub

10 reacties

Na het daverende succes van voorgaande edities keert schrijver en presentator Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, terug met hét tv-programma over de liefde voor literatuur: Eus' Boekenclub. Vanuit het Burgerweeshuis in Deventer zet Eus samen met spraakmakende gasten het boek én de lezer centraal. En dit seizoen blijft het niet bij vijf afleveringen – het plezier van lezen wordt met zeventien afleveringen gevierd!

In de Boekenweek is de bekende vijfdelige reeks van 13 tot en met 17 maart 2023 elke avond te zien op NPO 2. Daarna volgt er meer Eus' Boekenclub: vanaf 9 april 2023 verschijnt het programma twaalf weken lang elke zondag avond op NPO 2 met uitzendingen van 40 minuten. 

Dit jaar staat seizoenkaarthouder Kitty Herweijer, fervent lezer en journalist, Eus terzijde om alle ingrediënten van de avond te beschouwen. De nieuwe reeks biedt ook ruimte voor een nieuw element:  een (nog) onbekende schrijver krijgt podium om voor te dragen uit eigen werk. En niet geheel onbelangrijk, dit wordt het eerste seizoen met publiek. 

Ingrediënten

Eus ontvangt als altijd schrijvers, dichters, verzamelaars en burgemeesters. Samen met de leesclub bespreekt Eus de boeken van onder anderen de schrijvers Philip Huff, P.F. Thomese en Susan Smit. Wat zijn de meningen over dit boek? Zijn de lezers omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot? De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de media, cultuur en sport. Onder wie Fernando Halman, Adelheid Roosen en Klaas Dijkhoff.

'We bruisen van de energie om opnieuw de liefde voor het lezen te verspreiden. We gaan zoveel mogelijk kanten van literatuur en poëzie belichten, in de hoop dat we uit onze eigen bubbel knallen en zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Literatuur is onmisbaar in een leven. Aan ons de missie om dat aan iedereen duidelijk te maken.' – Eus

Eus’ Boekenclub is dagelijks te zien van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart 2023 en elke zondag van 9 april tot en met 25 juni 2023 om 19.25 uur op NPO 2.

Auteursafbeelding: © Manon van der ZwaalBron: Persbericht


Reacties op: Nieuwe reeks Eus’ Boekenclub

Gerelateerd

Over

Özcan Akyol

Özcan Akyol

Özcan Akyol is schrijver en columnist. Hij publiceert in verschillende tijd...