Hebban Newsroom

16
augustus 2022
om 07:50

Nina Polak wint BruutTAAL Regenboogboek van het jaar

1 reactie

Buitenleven van Nina Polak is volgens het literair blog Tzum het Regenboogboek van het jaar, zo meldt Boekblad in haar korte nieuws. De auteur ontvangt 1.000 en een promotiepakket op de site van de organisator en die van partner Bazarow. Andere kanshebbers dit jaar waren Gerbrand Bakker met De kapperszoon en Mariken Heitman met Wormmaan. Sponsor van de prijs is BruutTAAL, een methode Nederlands voor havo en vwo.

'Buitenleven is een intrigerende relatieroman, maar laat op een dieper niveau zien hoe een gemeenschap reageert op nieuwkomers met andere zeden en gewoonten. Dat iedereen daar op zijn eigen manier op reageert, maakt dat Buitenleven de lezer tot de laatste bladzijde weet te boeien,' aldus de jury.

Deze zomer is er weer volop aandacht voor LHBTIQ+ boeken in de media. Eerder maakten we op Hebban al bekend dat Confettiregen van Splinter Chabot opnieuw de Regenboog 100 aanvoert, de lijst met de honderd mooiste queerboeken aller tijden. Deze toplijst kwam tot stand in samenwerking met lifestyle magazine Winq en werd bepaald op basis van de stemmen van zo'n zesduizend lezers. Het Parool besteedde uitgebreid aandacht aan de Regenboog 100. Buitenleven vinden we terug op plek 60. De vorige winnaar van Tzums regenboogprijs, Gloei van Edward van de Vendel, staat op de 31e plaats. Bron: Boekblad

Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nina Polak wint BruutTAAL Regenboogboek van het jaar

Gerelateerd

Over


Gesponsorde boeken