Hebban Newsroom

13
januari 2022
om 19:38

'Noem geen namen' wint Mooiste Boekomslag 2021

De roman Noem geen namen van Astrid Sy heeft met meer dan 20 procent van de stemmen de verkiezing van Mooiste Boekomslag 2021 gewonnen. Het omslag is met de hand getekend door Mark Janssen en daarna vormgegeven door Nanja Toebak.

Op nummer twee eindigde In mijn mand van schrijfster Lieke Marsman, ontworpen door Janine Hendriks, naar een idee van Lieke Marsman. De derde plek is voor Noord van Marieke ten Berge en Jesse Goossens, geïllustreerd door Marieke ten Berge en ontworpen door Marc Suvaal. Het Mooiste Boekomslag 2021 is alweer de tiende editie van deze door Libris georganiseerde publieksprijs.

Een goed omslag zegt iets over de inhoud van het boek. Om deze reden riep Libris deze verkiezing in 2012 in het leven. Lezers mogen kiezen uit een shortlist van twintig titels of kunnen zelf een boek nomineren. Met hun stem maken ze kans op een Boekenbon ter waarde van € 50,-. In totaal stemden ruim 3100 lezers via Libris.nl op hun favoriete omslag. Zij werden hiertoe opgeroepen via Facebook, Instagram en de Libris-nieuwsbrief. Daarnaast riepen uitgevers, schrijvers en vormgevers de eigen achterban aan tot stemmen.

Marcel de Groot, marketingmanager van Libris:

'Het winnen van deze prijs is de verdienste van zowel de auteur, de vormgever, als de uitgever. De klant in de winkel kiest voor een boek dat aantrekkelijk is, en het omslag is dan vaak de eerste kennismaking. Zodra een klant het boek vastpakt, is het bijna al verkocht.'

Jan Peter Prenger, inkoper bij Libris:

'Een goed boekomslag maakt een boek nog beter. Tenslotte is een boek meer dan alleen een stapel papier met tekst erop: boekomslag en vormgeving zijn onlosmakelijk verbonden met de inhoud.'

De vorige winnaars van het Mooiste Boekomslag:

2012 – Stoner
2013 – De Poolster
2014 – Alice in Wonderland
2015 – IJstweeling
2016 – Alleen op de wereld
2017 – Arabische sprookjes
2018 – Het mysterie van niks en oneindig veel snot
2019 – Salomons oordeel
2020 – ConfettiregenBron: Persbericht


Reacties op: 'Noem geen namen' wint Mooiste Boekomslag 2021

Gerelateerd


Gesponsorde boeken