Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

24
mei 2024
om 07:48

Nu al meer dan 60.000 handtekeningen tegen hogere btw

5 reacties

De oproep van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) voor het tekenen van de petitie tegen het voornemen de btw op boeken met 12% te verhogen kent een vliegende start. In nog geen 48 uur is de petitie meer dan 60.000 keer ondertekend. 

Zaterdag begint de campagne pas echt met posters en boekenleggers voor boekhandel en bibliotheek, advertenties in verschillende kranten en een online promotiecampagne. De petitie staat sinds woensdag online.

Vorige week werd bekend dat het beoogde nieuwe kabinet van plan is om het btw-tarief op boeken te verhogen van 9 naar 21 procent. De forse prijsverhoging maakt boeken minder toegankelijk en bedreigt daardoor de taalvaardigheid in Nederland. De petitie gaat naar verwachting op 12 juni naar de Tweede Kamer.

Laat je horen!

Heb je de petitie nog niet getekend, teken hem dan snel hier en vraag zoveel mogelijk mensen in je omgeving hetzelfde te doen. 

Wil je laten zien dat je het niet eens bent met de voorgenomen plannen van het nieuw te vormen kabinet, download dan de mediakit. Hierin vind je beeldmateriaal voor social media, een poster om uit te printen en een frame voor je profielfoto. 

Mediakit downloaden

Naar het volledige artikel

Bron: Stichting CPNB

Over de auteur

Hebban Crew

2554 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nu al meer dan 60.000 handtekeningen tegen hogere btw