Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

23
maart 2020
om 13:59

Boekpresentatie: 'Het Grote Moestuinierboek' van Elbrich Fennema

Op Hebban lanceren auteurs hun nieuwe boek als online alternatief voor de offline boekpresentatie die door de coronapandemie niet door kan gaan. Vorige week verscheen Het grote moestuinierboek van Murakami-vertaler Elbrich Fennema.

'Voor de lancering van een tuinboek is zondag 22 maart de perfecte datum. Boekhandel De Vries in Haarlem ziet het helemaal zitten en stelt zes meter stellingkast beschikbaar voor de voorpret. Atlas Contact laat prachtige posters drukken. Zelf zaai ik ruim op tijd, zo begin februari sla en kapucijners. En ik pot vast rabarber en daslook op.

Het lukt allemaal wonderwel. Als we op 17 maart de stellingkasten inrichten, hebben de kapucijners bloemen én peulen. De sla blaakt. De rabarber ontvouwt zijn eerste blaadjes. De daslook staat in knop. Alleen: de lancering gaat niet door…. We zijn al blij dat de winkel nog open is!'


De auteur

Elbrich Fennema is schrijver en vertaler van onder meer Haruki Murakami. Ze heeft meer dan twintig seizoenen ervaring in het meer (en minder) succesvol telen van eetbare gewassenDe planten in dit boek zijn getest op eetbaarheid, haalbaarheid, nut, schoonheid en rendement, zowel in haar eigen tuin als op het Landje van De Boer te Overveen.

'Het idee achter Het Grote Moestuinierboek is om een moestuinboek te schrijven dat nu eens niet bij de eetbare gewassen te beginnen, maar bij de moestuinier. Waarom wil je iets eetbaars telen? Om de smaak? Om de kinderen te laten zien hoe hun eten groeit? Doe je het voor het milieu? Wil je unieke delicatessen? Ook karakter speelt een rol: ben je een control-freak of een laissez-faire tuinier?

Het hart van het boek is een matrix, die tien tuinierstypologieën afzet tegen negenveertig eetbare gewassen. Zo vind je snel de planten die bij je passen. De beschrijvingen van deze planten vind je natuurlijk ook in Het Grote Moestuinierboek.'

Het Grote Moestuinierboek

Er zijn talloze redenen om iets eetbaars te willen telen in je eigen tuin. Omdat het lekker is, en leuk. Omdat het je dichter bij de natuur brengt. Omdat het goed is voor de planeet. Gelukkig is er een weelde aan planten, kruiden en struiken die heel geschikt zijn voor teelt in de (achter)tuin en zelfs op het balkon: van aardbei, bieslook en courgette tot zeekool. Maar hoe begin je? Welke planten passen bij jouw ambities, karakter, en smaak?

In dit boek voorziet Elbrich Fennema de hedendaagse moestuinier van praktische informatie over bekende en minder bekende planten, over slimme oogststrategieën en teelttechnieken en deelt ze inzichten over samenhang in de tuin. Of je nu een absolute beginner bent of een door de wol geverfde moestuinier: Het grote moestuinierboek helpt je op weg naar een goede oogst.

Het boek is volledig gedrukt op recycled papier en biologische inkt.

Lees hier een sneak preview!

Meer over het boek

Al kan de boekpresentatie in Boekhandel De Vries niet doorgaan, Fennema heeft er wel gesigneerde exemplaren achter gelaten! Bestellen? Dat kan hieronder gemakkelijk online:

Naar de website van Boekhandel De Vries

Bekijk de uitzending van Spijkers met koppen over Het Grote MoestuinierboekBron: Uitgeverij Atlas Contact en Elbrich Fennema

Over de auteur

Hebban Crew

2459 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekpresentatie: 'Het Grote Moestuinierboek' van Elbrich Fennema

Gerelateerd

Over

Elbrich Fennema

Elbrich Fennema

Elbrich Fennema is schrijver en vertaler van onder meer HarukiMurakami. Ze ...