Hebban Newsroom

20
januari 2022
om 15:17

Ontdek de shortlist van de Boon en stem op jouw favoriet!

2 reacties

Een jaar lang hebben de twee vakjury's van de Boon massaal veel inzendingen gelezen. Uit de longlist selecteerden ze nu twee keer 5 boeken die kans maken om de Boon voor fictie en non-fictie of de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur te winnen. Per categorie wordt bovendien een publieksprijs uitgereikt: lezers kunnen vanaf zaterdag 15 januari stemmen op de titels van de shortlist. 

Op 24 maart 2022 weten we welke titels de Boon en de publieksprijs in elke categorie in de wacht slepen. De prijzen worden uitgereikt op 24 maart 2022 in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende.

De genomineerden

Met trots stellen we de 5 genomineerden per categorie voor. Deze titels werden door de jury voor kinder- en jeugdliteratuur en de jury voor fictie en non-fictie gekozen uit in totaal 677 inzendingen. De auteurs van alle titels op de shortlist krijgen alvast elk € 2.500, tenzij ze de Boon winnen, die € 50.000 per categorie bedraagt. Daarnaast kunnen ze ook de publieksprijs in de wacht slepen, goed voor nog eens € 5.000 per categorie.

FICTIE EN NON-FICTIE

De gevangenisjarenErdal Balci
De poel - Pauline de Bok
Jaguarman - Raoul de Jong
Mijn lieve gunsteling - Marieke Lucas Rijneveld
Willem die Madoc maakte - Nico Dros

KINDER- EN JEUGDLITERATUUR

De tunnel - Anna Woltz
Een zee van liefde - Pieter Gaudesaboos
Films die nergens draaien - Yorick Goldewijk & Yvonne Lacet
Lennox en de gouden sikkel - Zindzi Zevenbergen, Brian Elstak & Hedy Tjin
Schaduw van Toet - Lida Dijkstra & Djenné Fila

Stem op jouw favoriet!

Vanaf 15 januari om 8u tot 20 maart om middernacht kunnen lezers stemmen voor hun favoriete boek uit de shortlist van de Boon. VRT en De Standaard reiken voor de twee categorieën een publieksprijs uit, die telkens € 5.000 waard is. Breng via onderstaande knop je stem uit.

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht


Reacties op: Ontdek de shortlist van de Boon en stem op jouw favoriet!

Gerelateerd


Gesponsorde boeken