Hebban Newsroom

29
april 2020
om 12:25

Podcast: Steven Van Watermeulen leest 'Jachthuis' van Oscar van den Boogaard

Op Soundcloud is sinds kort een podcast te beluisteren waarin Louis d’Or winnaar Steven Van Watermeulen, vast acteur van het ITA-ensemble, wekelijks een nieuw hoofdstuk voorleest van de zojuist verschenen roman Jachthuis van Oscar van den Boogaard. Op dit moment zijn er twee hoofdstukken te beluisteren.

Over het boek

Na de dood van zijn moeder Elsie reist de achttienjarige Maxwell naar Suriname, het paradijs waar hij zijn eerste kinderjaren doorbracht. Zodra hij aankomt bij de rivier de Marowijne aan de grens met Frans-Guyana herinnert hij zich de dramatische overtocht die hij een paar jaar daarvoor samen met zijn ouders maakte.

Het brengt hem verder terug in zijn herinneringen. Als het gezin eind jaren zestig terug naar Nederland komt vinden ze onderdak in een donker jachthuis op een koninklijk domein. De volwassen zoon van de rentmeester heeft een ongezonde fixatie op Maxwell, die begint te vermoeden dat hij de zoon van de prins is en niet van zijn vader Jim. Wanneer Maxwell twaalf is, wordt Jim opnieuw overgeplaatst naar Suriname. Getergd door de Lockheed-affaire heeft de prins behoefte aan aandacht van Elsie. Wanneer hij langskomt, lijkt de harmonie in het jachthuis hersteld, maar als hij weg is voelt Maxwell zich ten opzichte van Jim schuldig een geheim kind te zijn. Het is de redding voor Maxwell dat hij contact maakt met de nieuwe buren, een kinderloos koppel met een collectie hedendaagse kunst, die hem opvangen als hun eigen kind.

'Het verhaal waar de lezer in belandt, is bijzonder realistisch. Deels komt dit door de beeldende schrijfwijze van de auteur, maar vooral doordat hij er werkelijk bestaande personen (denk hierbij aan de in Suriname zeer bekende Tante Jacqueline) en ware gebeurtenissen (zoals bijvoorbeeld de Lockheed affaire) in laat voorkomen.' - (****) Recensie van Hebban recensent Kees van Duyn over Jachthuis

Via onderstaande button ga je naar de pagina waar je Jachthuis kunt beluisteren. 

Naar het volledige artikel

Bron: De Bezige Bij


Reacties op: Podcast: Steven Van Watermeulen leest 'Jachthuis' van Oscar van den Boogaard

Gerelateerd

Over


Gesponsorde boeken