Hebban Newsroom

26
december 2019
om 08:00

Primeur: De Landelijke Leesclub Dag

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 vindt in Noordoost Twente weer het unieke festival ‘Lutterzand Literair’ plaats. Dit keer met een heuse primeur: de eerste editie van ‘De Landelijke Leesclub Dag’. Op zondagmiddag spreken er tegelijkertijd verschillende groepjes lezers over een boek. Maximaal 15 personen per groep. Iedere deelnemer heeft vooraf het boek van haar/zijn keuze gelezen en zich aan de hand van een leeswijzer voorbereid.  

Gedurende een kleine twee uur wordt er onder leiding van een masterstudent Neerlandistiek gediscussieerd over het boek in bijzondere (erfgoed)locaties, die zo kenmerkend zijn voor dit natuurgebied. En, als kers op de taart: de auteur zit erbij! Je hoeft geen lid van een leesclub te zijn om mee te doen. Maar komen met je hele leesclub mag natuurlijk wel.  

Deelnemende auteurs aan ‘De Landelijke Leesclub’ zijn: Rob van Essen met ‘De goede zoon’, Lize Spit met ‘Het smelt’, Rinske Hillen met ‘Houtrot’, Elsbeth Etty met ‘In de man zit nog een jongen’ en Josha Zwaan met ‘Zeevonk’. Kaartjes zijn inclusief een lunch en drankjes gedurende de leesclubsessie. Alleen online verkrijgbaar, net als de kaarten voor de andere programma’s van het festival: www.lutterzandliterair.nl.  

Naar het volledige artikel

Bron: Lutterzand Literair


Reacties op: Primeur: De Landelijke Leesclub Dag

Gerelateerd

Over

Rob van Essen

Rob van Essen

Rob van Essen (1963) publiceerde eerder de kroniek Het jaar waarin mijn vader st...

Lize Spit

Lize Spit

Lize Spit (1988) woont in Brussel. Ze schrijft scenario’s, proza en poëzie.Ze...

Rinske Hillen

Rinske Hillen

Rinske Hillen (1975) studeerde rechten in Utrecht en Cambridge en filosofie in A...

Elsbeth Etty

Elsbeth Etty

Elsbeth Jane Etty (Hulshorst, 4 juli 1951) is een Nederlands...

Josha Zwaan

Josha Zwaan

Josha Zwaan woont en werkt in Zutphen, waar zij een praktijk heeft voor coaching...


Gesponsorde boeken