Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

15
september 2023
om 21:01

Rima Orie en Zoulfa Katouh schreven beste boeken voor jongeren

Op het festival BoekTok Live in Bibliotheek Utrecht zijn In het vervloekte hart van Rima Orie en Zolang de citroenbomen bloeien van Zoulfa Katouh bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2023. De prijzen in de categorieën Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald werden uitgereikt door schrijver en oud-winnaar Tom De Cock. Het evenement is de officiële aftrap van de Boekenweek van Jongeren.

Over In het vervloekte hart

Priya Chkadhari is een bloedkind. Het is haar lot om dit geheim tot haar dood bij zich te dragen, maar als ze gerekruteerd wordt voor het leger komt daar verandering in. Priya komt terecht in een wereld van blinde gehoorzaamheid en strikte discipline. Tot haar verbazing blijkt haar aangeboren magie in deze nieuwe wereld voor het eerst een voordeel te zijn. Samen met de andere bloedkinderen volgt ze een speciaal soort opleiding.

Rima Orie is gemeentejurist en auteur. Haar debuut, De Zwendelprins, werd onder andere genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en De Kleine Cervantes. Onderwerpen als klasseverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.

Over Zolang de citroenbomen bloeien

Salama Kassab was een farmaciestudent toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar grote broer, haar huis. Ze had een leven als iedere andere tiener. Nu is ze vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs, om de gewonden te helpen die dagelijks binnenstromen. Ze wil weg uit deze oorlog, weg van de ellende en verschrikkingen, de nachtmerries. Maar ze wil ook blijven, om te vechten voor een vrij Syrië. Vertaling: Merel Leene.

Zoulfa Katouh is een Canadese auteur met Syrische roots. Ze woont in Zwitserland, waar ze haar master Farmacie aan het afronden is. Ze vindt haar inspiratie in Studio Ghiblio-achtige natuur, zoals de bergen, meren en sterren.  

Boekenweek van Jongeren

Tijdens de Boekenweek van Jongeren worden lezers van 15 tot en met 18 jaar geïnspireerd hun nieuwe favoriete boek te vinden dankzij de gratis bundel 3PAK, scholentournee Literatour, het Beste Boek voor Jongeren en evenementen zoals BoekTok Live. De Boekenweek van Jongeren loopt van 15 tot en met 24 september.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Rima Orie en Zoulfa Katouh schreven beste boeken voor jongeren

Gerelateerd

Over

Rima Orie

Rima Orie

Rima Orie (1994) is gemeentejurist en auteur. Haar debuut, De Zwendelprins, werd...

Zoulfa Katouh

Zoulfa Katouh

Zoulfa Katouh is een Canadese auteur met Syrische roots. Ze woont in Zwitserland...