Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

05
juli 2024
om 13:20

Schrijver en biograaf Wim Hazeu (84) overleden

Wim Hazeu is afgelopen dinsdag op vierentachtigjarige leeftijd overleden, dat laat zijn familie weten via een overlijdensadvertentie in verschillende kranten. Hazeu werd voornamelijk bekend om zijn werk als biograaf.

Wim Hazeu (1940) studeerde Nederlands aan de School voor Taal- en Letterkunde in Den Haag. Hij schreef onder andere de biografieën van Marten Toonder, J. Slauerhoff, S. Vestdijk en Lucebert. Met zijn biografie over Vestdijk promoveerde hij in 2005 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast biograaf was hij ook programmamaker, dichter en uitgever. In Nederland richtte hij de uitgeverij De Prom op en in België de uitgeverijen Hadewijch en Houtekiet.

Lucebert (2018) was Hazeu's laatste biografie. De auteur onthulde daarin dat Lucebert in zijn jonge jaren sympathiseerde met nazi's, wat voor veel opschudding zorgde.

Hazeu leed al enkele jaren aan de zenuw-spierziekte ALS. Hij overleed dinsdag 2 juli op vierentachtigjarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie. Bron: nu.nl


Reacties op: Schrijver en biograaf Wim Hazeu (84) overleden

Gerelateerd

Over

Wim Hazeu

Wim Hazeu

Wim Hazeu (1940-2024) was een Nederlandse biograaf, uitgever, programmamaker en ...