Hebban Newsroom

16
juni 2022
om 16:39

Shortlist Thea Beckman Prijs 2022

Ieder jaar reikt het Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. De winnaar van de Thea Beckman Prijs ontvangt € 1500. Afwisselend worden boeken voor jonge en voor oudere lezers bekroond.

In 2022 bekroont de jury werk voor jongeren vanaf 12 jaar. In mei maakte de jury de longlist van dertien genomineerde boeken al bekend. De jury is nu tot de volgende keuze voor de shortlist gekomen (op alfabetische volgorde van auteur):


Bij deze vijf titels worden door studenten van de Willem de Kooning Academie korte animatiefilms gemaakt.

De Jonge Beckman

Naast de volwassen jury is er ook een jongerenjury. Deze reikt De Jonge Beckman uit, de prijs voor het beste historische jeugdboek volgens de lezers zelf. Een panel van twaalf enthousiaste jongeren leest deze shortlist en maakt daaruit een eigen keuze voor een winnaar. De winnaar van de Jonge Beckman ontvangt € 1000. Jeugdboekenauteur Marte Jongbloed begeleidt deze jury.

Uitreiking

Op zaterdag 17 september wordt zowel de Thea Beckman Prijs 2022 als de Jonge Beckman 2022 in het Archeon uitgereikt. De Schrijvers van de Ronde Tafel zijn dat hele weekend in het Archeon aanwezig.

De jury bestaat uit Hubert Slings (voorzitter), Liselotte Dessauvagie, Inge Mooiman, Monique Veldman en Moniek Warmer.Bron: Persbericht


Reacties op: Shortlist Thea Beckman Prijs 2022

Gerelateerd


Gesponsorde boeken