Advertentie

Hebban Newsroom

12
juni 2020
om 08:35

Start campagne 'Geef een prentenboek cadeau' met Woeste Willem

11 reacties

Op vrijdag 12 juni start de campagne 'Geef een prentenboek cadeau', waarbij dit jaar is gekozen voor Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert. Het boek is voor een klein bedrag te koop bij de boekhandel en de nadruk van deze campagne ligt op het ‘geven’. 

Woeste Willem van Ingrid & Dieter Schubert 

'En nu opgehoepeld!' brult Willem. Frank begint te rennen. 'Tot ziens!' roept hij over zijn schouder. 'Alsjeblieft niet,' mompelt Willem.

Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. Woeste Willem verscheen voor het eerst in 1992. 

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

Woeste Willem voorgelezen in alle talen

Stichting VoorleesExpress wil ouders met hun kinderen laten genieten van mooie Nederlandse klassieke prentenboeken. Ook als de ouders een andere moedertaal hebben dan het Nederlands of thuis een dialect spreken. Om het mooie prentenboek Woeste Willem toegankelijk te maken voor alle kinderen die opgroeien in Nederland heeft stichting VoorleesExpress daarom het initiatief genomen om audio-vertalingen te maken van Woeste Willem.

Een grote groep vrijwilligers heeft Woeste Willem in een andere taal of dialect vertaald en voorgelezen. De audio-vertalingen zijn gratis te beluisteren via deze website. Zo kun je, met het prentenboek op schoot, lekker luisteren naar het verhaal in het Pools, Turks, Papiaments of  Tigrinya. En wat dacht je van Limburgs en Twents? Er zijn ruim 20 talen beschikbaar. Hieraan hebben meer dan 20 vrijwilligers met enorm veel passie meegewerkt. Met veel dank aan hen en aan Uitgeverij Lemniscaat.

In 2019 zijn 600.000 boeken gegeven aan kinderen

Geef een (prenten)boek cadeau is een maatschappelijk initiatief dat naast de boekhandel door een groot aantal landelijke organisaties wordt gedragen en gesteund. De lijst partners en ambassadeurs groeit gestaag. De campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. In 2019 hebben 600.000 boeken hun weg naar de kinderen gevonden: 200.000 jeugdboeken en 400.000 prentenboeken.

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1927 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Start campagne 'Geef een prentenboek cadeau' met Woeste Willem

Gerelateerd