Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

07
juni 2024
om 09:17

Suzanne Collins schrijft nieuw 'Hunger Games'-boek

3 reacties

In 2025 verschijnt een nieuw deel uit de 'Hongerspelen'-reeks van bestsellerauteur Suzanne Collins. Sunrise on the Reaping speelt zich vijfentwintig jaar voor De Hongerspelen af en vertelt het verhaal van Haymitch Abernathy, de mentor van Katniss Everdeen.

Suzanne Collins brak wereldwijd door met De Hongerspelen, het eerste deel uit de dystopische jongerenreeks, waarin ze het fictieve land Panem tot leven brengt. Elk jaar worden twee jongeren uit de twaalf districten gedwongen om mee te doen aan de dodelijke Hongerspelen, dat ter vermaak voor rijke mensen uit het land op televisie wordt uitgezonden.

In 2020 bracht Collins al de prequel De ballade van slangen en zangvogels uit, dat het verhaal van president Coriolanus Snow vertelt. Sunrise on the Reaping is ook een prequel en speelt zich veertig jaar na de gebeurtenissen in De ballade van slangen en zangvogels af en vijfentwintig jaar voor de gebeurtenissen in de oorspronkelijke trilogie. 

De filmrechten van het boek zijn al verkocht. Filmmaatschappij Lionsgate heeft aangekondigd dat de verfilming van Sunrise on the Reaping in november 2026 in première zal zijn.  Bron: nu.nl


Reacties op: Suzanne Collins schrijft nieuw 'Hunger Games'-boek

Gerelateerd

Over

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...