Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

29
februari 2024
om 10:06

Thomas Olde Heuvelt schrijft griezelig boek over Nijmegen

2 reacties

Nog steeds trekken fans van Thomas Olde Heuvelt door de bossen van Beek-Ubbergen om locaties te bezoeken die voorkomen in zijn horrorthriller Hex. Nu gaat de auteur een roman schrijven die in Nijmegen speelt. 'In de moderne tijd, maar ik grijp terug op de geschiedenis van de stad.'

Thomas Olde Heuvelt krijgt een werkbeurs van de gemeente Nijmegen voor een nieuwe thriller die zich in de stad afspeelt. Nijmegen sponsort al jaren literaire boeken, als promotie van de stad. Zo verschenen eerder al De ochtendgave van A.F.Th. van der HeijdenSchemerleven van Jaap RobbenMaak het mooi van Thomas Verbogt en De stad in je hoofd van Tessa de Loo. Twee andere schrijvers zijn al aan het werk: Abdelkader Benali publiceert dit najaar een Nijmeegs boeken en Annemarie Haverkamp heeft naar verwachting haar roman in 2025 af.

Olde Heuvelt was al langer van plan om een boek over Nijmegen te schrijven. 'Dit is een eervolle opdracht, want ik ben een echte Nijmegenaar,' laat de schrijver weten. 'Ik voel me verbonden met de stad.' Over de inhoud van zijn nieuwe boek wil Olde Heuvelt nog niet veel kwijt, maar hij heeft al wel ideeën. 'Het zal een verhaal worden dat in de huidige tijd speelt, maar waar ook een andere werkelijkheid in voorkomt,' zegt hij.

'Nijmegen is een stad met een gelaagde geschiedenis. Daar kan ik volop uit putten.'

Fans van de auteur moeten wel een paar jaar wachten op zijn Nijmeegse roman. Pas in het najaar van 2026 zal het boek in de winkels liggen. Olde Heuvelt wil eerst een ander werk afmaken.

Naar het volledige artikel

Bron: AD.nl


Reacties op: Thomas Olde Heuvelt schrijft griezelig boek over Nijmegen

Gerelateerd

Over

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Baudelet Olde Heuvelt (Nijmegen, 1983) is een Nederlandse auteur. Zijn we...