Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

02
juni 2023
om 10:06

Thriller Weken 2023 | Dit las je de eerste week

De eerste week van de Thriller Weken zit erop. Van 26 mei tot en met 18 juni vieren we het spannende boek in al haar facetten. Deze themaweken werden feestelijk ingeluid met de Avond van het Spannende Boek en de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen. In dit artikel vertellen we je wat je deze week allemaal hebt kunnen lezen op Hebban. 

Gerrit Barendrecht wint de Hebban Thrillerprijs 2023

In Bibliotheek Neude in Utrecht zijn de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen 2023 uitgereikt. 'De Ripper connectie' van Gerrit Barendrecht is de winnaar van de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor spannende boeken. 'Musserts schaduw' van John Kuipers wint de NBD Biblion Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman. De Goeken Prijs 2023 werd uitgereikt aan Arend Smits. De uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen vond plaats voorafgaand aan de Avond van het Spannende Boek, de aftrap van de Thriller Weken.

Lees verder | Interview met Gerrit Barendrecht

Interviews met thrillerschrijvers

Voorafgaand aan de Thriller Weken vroegen we thrillerschrijvers antwoord te geven op zes vragen. Deze week publiceerden we de eerste afleveringen met: debutant Lex Noteboom, tweevoudig Hebban Thrillerprijs-winaar Anya Niewierra en Chinouk Thijssen, winnaar van de Prijs van de Jonge Jury. Zij geven antwoord op prangende vragen als: Wat is je favoriete thriller aller tijden? en Waarom vind je het (wel of niet) belangrijk om als thrillerschrijver zelf ook spannende boeken te blijven lezen?

Gratis ebook met nieuwe spannende verhalen

Tijdens de Thriller Weken is op Hebban een gratis ebook met leesfragmenten en nog niet eerder gepubliceerde spannende verhalen van Nederlandse topauteurs te downloaden. Je leest verhalen van Jeroen Windmeijer, Eva Nagelkerke, Marieke Damen & Jens Vern, René Appel, Dana Smit en de winnaar van de Goeken Prijs 2023. Ook vind je er fragmenten van de complete Thriller Weken Top 10. 

Nu downloaden

Peter Kuijt ging op zoek naar de staat van de Nederlandse thriller

Hoe staat het met de Nederlandstalige thriller? Volgens de een floreert het spannende Nederlandstalige boek best wel 'in de breedte', de ander ziet alleen maar vertaalde thrillers aandacht krijgen in de boekhandel. Het glas is halfvol of halfleeg. Namens Hebban peilt Peter Kuijt in dit eerste deel van zijn tweeluik de stemming onder schrijvers en kenners: wat waarderen zij aan de hedendaagse Nederlandstalige thriller?

Lees verder

Uitgelicht: recensies van Nederlandstalige thrillers

Naast de vele lezersrecensies die dagelijks op de boekpagina's van Hebban verschijnen, leest en beoordeelt ook ons team van Hebban-recensenten boeken in verschillende genres. In ons nieuwe, wekelijkse overzicht lichten we een aantal recensies uit, steeds gegroepeerd rond een thema. Deze week: thrillers van eigen bodem speciaal voor de Thriller Weken.

Lees verderBron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2484 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thriller Weken 2023 | Dit las je de eerste week

Gerelateerd

Over

Gerrit Barendrecht

Gerrit Barendrecht

Gerrit Barendrecht is schrijver en televisieregisseur. Hij is schrijver van de a...

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen vertelt al haar hele leven verhalen, maar pas toen ze begin twi...

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Lex Noteboom

Lex Noteboom

Lex Noteboom (1987) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amste...