Advertentie

Hebban Newsroom

14
december 2020
om 09:27

Thrillerauteur John le Carré (89) overleden

De Britse thrillerauteur John le Carré (1931) is zaterdag 12 december overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De schrijver staat voornamelijk bekend om zijn spionageboeken.

John le Carré is het pseudoniem van David John Moore Cornwell. In zijn jeugd bracht hij tijd door op een kostschool en studeerde daarna aan Oxford. Tegelijkertijd werkte hij bij de Britse veiligheidsdienst MI5. Aan het begin van de jaren '60 begon Le Carré met het schrijven van zijn eerste manuscript. Hij gaf zichzelf een pseudoniem aangezien medewerkers van een veiligheidsdienst niet onder eigen naam mochten publiceren. Aangemoedigd door MI5-collega, en tevens thrillerschrijver, John Bingham zette de Engelsman zijn eerste stappen op schrijversgebied. Het resulteerde in zijn debuutthriller Telefoon voor de dode (1961) waarin hij ook seriepersonage George Smiley, medewerker van de Britse geheime dienst, introduceerde.

Le Carré’s definitieve doorbraak kwam in 1963 met Spion aan de muurHet boek werd een enorm succes, waardoor de auteur zich fulltime kon gaan concentreren op het schrijven. Hij schreef een reeks spionagethrillers die een realistisch beeld geven van de spionagewereld. Zijn bekende personage Smiley werd zo populair dat er een televisieserie op hem is gebaseerd. Heel wat van Le Carré's boeken werden verfilmd, sommige zelfs meermaals.

Lees hier een volledig dossier over thrillerschrijver John le Carré.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

768 volgers
368 boeken
6 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerauteur John le Carré (89) overleden

Over

John le Carré

John le Carré

John le Carré (1931) is het pseudoniem van David John Moore Cornwell. In 1961 v...