Hebban Newsroom

26
juli 2021
om 09:10

Thrillerauteur Walter Lucius overleden

2 reacties

Thrillerauteur Walter Lucius is donderdag 22 juli overleden, meldt het Noordhollands Dagblad. De schrijver, scenarist, producent en regisseur is 67 jaar geworden. Volgens de krant leed de auteur al enige tijd aan ernstige depressies.

Walter Lucius is het pseudoniem van Walter Goverde. Hij werkte als regisseur voor theater. Voor televisie maakte hij dramaproducties, documentaires en items. Met Odyssee Producties, zijn audiovisuele bedrijf, realiseerde hij projecten voor een aantal ministeries, zoals de inburgeringsfilm Naar Nederland.

Onder de naam Walter Lucius schreef hij zijn thrillerdebuut De vlinder en de storm. Het zou het eerste deel worden van de 'Hartland'-trilogie. Centraal in de boeken staan de belevenissen van twee onderzoeksjournalisten: de van oorsprong Afghaanse Farah Hafez en de Nederlands-Amerikaanse Paul Chapelle. In de thrillers zijn meerdere verhaallijnen en maatschappelijke thema’s als asielbeleid en integratie verwerkt.

Met zijn debuut won Lucius in 2013 de Schaduwprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Sinds 2012 was Lucius fulltime schrijver. In 2016 verscheen zijn nieuwe thriller Schaduwvechters. In september 2019 verscheen het derde deel, De stad en het vuur. Het boek kreeg vijf sterren in de VN Detective- en Thrillergids en belandde op de shortlist voor de titel Thriller van het Jaar. De 'Hartland'-trilogie viel ook internationaal in de smaak. De rechten van de boeken zijn aan ten minste zeven landen verkocht.

Lees op Hebban: Een interview met Walter Lucius

Naar het volledige artikel

Bron: De Spanningsblog


Reacties op: Thrillerauteur Walter Lucius overleden

Gerelateerd

Over

Walter Lucius

Walter Lucius

Walter Lucius is het schrijverspseudoniem van scenarist en producent Walter Gove...


Gesponsorde boeken