Hebban Newsroom

02
december 2021
om 12:00

Tien leestips Jonge Jury 2022 bekend!

De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de tien leukste, grappigste, spannendste en mooiste boeken van de groslijst geselecteerd. Zij geven tien tips. De elfde Leestip komt voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. Ook zijn de genomineerde boeken voor de Jonge Jury Debuutprijs bekendgemaakt.

De genomineerden

De stilte zegt genoeg – Jacodine van de Velde 
De tunnel – Anna Woltz 
De vlucht van de zeemeeuw – Greet Beukenkamp 
De woestijndief – Emmelie Arents 
Enkeltje Azië – Danique Plaatzer 
Gegijzeld – Chinouk Thijssen 
Lock Down – Maren Stoffels 
Noem geen namen – Astrid Sy 
Try not to.. – Juultje van den Nieuwenhof 
Voor altijd: Romeo & Julia een vleselijk liefdesverhaal – Pepijn Lievens
Zonder titel – Erna Sassen (Jonge Jury Wildcard)

Jonge Jury Debuutprijs 2022

Ook zijn de door het Jonge Jury Boekgenootschap genomineerde boeken voor de Jonge Jury Debuutprijs 2022 bekend. Het gaat om: De tweede stem van Elin MeijnenHou me niet vast van Wanne Synnave en Unsinkable van Lotte van den Noort. Van 3 januari t/m 2 mei 2022 kan er zowel voor de Jonge Jury Debuutprijs als voor de Prijs van de Jonge Jury 2022 gestemd worden via de website van de Jonge Jury: zie onderstaande knop.

De Dag van de Jonge Jury 2022

Op 9 juni vindt de Dag van de Jonge Jury 2022 plaats in De Doelen in Rotterdam. Daarnaast  bieden we de Dag van de Jonge Jury Lokaal aan op de locatie en het tijdstip die passen bij de voorkeur van de school. Dit is inclusief een workshop van een bekende jeugdboekenauteur, een lesbrief en het (live) kijken van de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury. Kijk voor meer informatie op de website via onderstaande knop.

Over de Jonge Jury

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury.

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht


Reacties op: Tien leestips Jonge Jury 2022 bekend!

Gerelateerd


Gesponsorde boeken