Advertentie

Hebban Newsroom

04
februari 2020
om 08:18

Uitgevers nomineren 74 titels voor Hebban Thrillerprijs 2020

29 reacties

Een kleine maand geleden kondigde Hebban haar nieuwe lezersjuryprijs aan: de Hebban Thrillerprijs, een bekroning voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige misdaadroman. Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen konden tot 1 februari hun beste titels aandragen. Het leverde in totaal 74 nominaties op van de circa 175 Nederlandstalige thrillers die tussen 1 maart 2019 en 1 maart 2020 zijn verschenen of nog verschijnen. Op basis van de nominaties van uitgevers, de algemene ontvangst van het boek (zowel binnen als buiten Hebban) en de Hebban-statistieken van een titel wordt de uiteindelijke longlist van vijftien titels samengesteld. 

De genomineerde titels worden gelezen door een lezersjury bestaande uit honderd ervaren thrillerlezers. Zij bepalen de shortlist (drie titels) die wordt gelezen door een professionele jury. Het winnende boek krijgt een promotiepakket ter waarde van € 2.500 op Hebban, aangevuld met een campagne uitgevoerd door de uitgever van het winnende boek. 

Deze longlist en de professionele eindjury worden op de eerste dag van de Thriller Tiendaagse bekendgemaakt. De uitreiking van de Hebban Thrillerprijs 2020 vindt plaats in de Spannende Boeken Weken in juni.   

Naar het volledige artikel

Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2120 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Uitgevers nomineren 74 titels voor Hebban Thrillerprijs 2020