Advertentie

Hebban Newsroom

01
januari 2020
om 07:00

Uniek festival in de natuur: Lutterzand Literair

5 reacties

Januari is over het algemeen een stille maand in de literatuur. Er komen relatief weinig nieuwe boeken uit en het aantal literaire evenementen is gering. Zeker in gebieden buiten de randstad. Maar dat is nu voorbij. Want op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 vindt in Noordoost Twente het unieke festival ‘Lutterzand Literair’ plaats. In De Lutte, nabij Oldenzaal en Enschede, op de grens van Nederland en Duitsland. 

Op zaterdag houden Jaap Scholten, Marcel Möring, Marc Reugebrink en Rob van Essen interactieve lezingen. Bovendien vinden de finales van de schrijfwedstrijd plaats die in samenwerking met de Twentsche Courant Tubantia is georganiseerd. Finalisten worden beoordeeld op hun presentatie door Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant en de hoofdredacteur van de Tubantia, Martha Riemsma. Als bezoeker neem je deel aan maximaal drie schrijvers die je vooraf uitkiest. Tussendoor wandel je met ‘jouw’ groep door misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland: het Lutterzand. En kom je onderweg andere kunsten tegen: verhalenvertellers, dichters, muziek en locatietheater. Met een knipoog naar de Twentse tradities.  

Op zondagmorgen gaat Jan Terlouw in gesprek met prof.dr.ir. Peter-Paul Verbeek van de Universiteit Twente. Natuurlijk over zijn boek ‘Natuurlijk. Een pleidooi voor duurzaamheid’. In deze tijd hoogst actueel in een gebied waar boeren, natuur, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen hand in hand gaan. Zeker in het Lutterzand, waar men daar dagelijks mee te maken heeft. Kaarten via: www.lutterzandliterair.nl. Op de site zijn ook speciale horeca-arrangementen met korting te boeken.

Naar het volledige artikel

Bron: Lutterzand Literair


Reacties op: Uniek festival in de natuur: Lutterzand Literair

Gerelateerd

Over

Jaap Scholten

Jaap Scholten

Jaap Scholten (1963) wordt geboren in Enschede in een familie van fabrikanten. A...

Marcel Möring

Marcel Möring

Marcel Möring (1957) debuteerde in 1991 met Mendel’s Erfenis. Het boe...

Marc Reugebrink

Marc Reugebrink

Marc Reugbrink (1960) is schrijver, dichter en essayist. Hij werd geboren in Ned...

Rob van Essen

Rob van Essen

Rob van Essen (1963) publiceerde eerder de kroniek Het jaar waarin mijn vader st...

Jan Terlouw

Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931) is vooral bekend als politicus en bestuurder, voorm...